Треньорът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев говори пред

...
Треньорът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев говори пред
Коментари Харесай

Георги Дерменджиев: Трябва да изтърпим този слаб период на националния ни отбор

Треньорът на националния тим по футбол Георги Дерменджиев приказва пред родните медии при завръщането на отбора ни от Финландия. Там нашите записаха поредна загуба (0:2) в груповата фаза на Лигата на нациите, като оставане без победа в три мача и единствено с една в последните 18 срещи на националния тим. Въпреки всичко Дерменджиев отбрани играчите си и сподели, че с доста работа нещата могат да се подобрят.

" Отборът загуби един мач, само че това е в резултат на първия мач с Унгария. Когато в един мач има вложена доста сила и страст и се желае да се реализира, по-късно разочарованията са много огромни. Така се е получило, би трябвало да излезем от това положение, а не е елементарно ", съобщи Дерменджиев.

" Искам да се резервира вярно отношение към националния тим с действителностите, които са. Не би трябвало да вършим статистика, тъй като в случай че се върнем 15 години обратно, резултатите са такива, само че би трябвало да ги почитаме като играчи и да създадем по този начин, че националният тим след време да възвърне своето качество. "

" Всички почитатели на националния тим желаят той да бъде на равнището от 94-а година, само че имаме значителен спад в това отношение. Трябва да развием младите момчета, които израстват, с цел да може българският народен тим да си възвърне формата. Ние би трябвало да им дадем опция да се развият, само че това изисква самообладание. "

" Промените се вършат за положително. Вижда се, че моментното положение е такова, само че има и различен миг. Аз желаех да има още промени, само че сега те имат извънредно значим мач с Полша. Пожелавам им триумф, нека това да се получи, тъй като ще бъде доста значимо за българския футбол. "

" Казал съм на тези момчета, че би трябвало да си заслужат позицията, тя не е даденост. Всеки желае да е в националния поради визитката, с цел да бъде продаден на открито. Може да се построи едно ядро от тези млади момчета и това да бъде трамплин за българския футбол ", добави Дерменджиев.

" Много се спекулира с мотивирането, а то е характерно. Това е извънредно сериозна работа. Мотивацията не е да кажеш на играча " Ти би трябвало да излезеш, да играеш за България ". В тези мачове, които изиграха, има сериозен психически миг. Играчите, които участваха в мача с Унгария, желаеха да създадат оптималното за България, само че не се получи. Щом не се е получило, значи би трябвало да създадем по този начин, че в бъдеще това да стане. Знаете по какъв начин се получи по този начин, че да имаме баражи. Трябва да сме удовлетворени, че имаме опцията да играем против такива класни футболисти, с цел да си оценим равнището и да продължим градивно напред. "

" Ние сме си отговорни за това, че 16 години не сме на огромно състезание. Времето, отношението на играчите, на клубовете, работата с подрастващите - това е доста значим миг, от който изоставаме. Трябва да го изтърпим, да знаем, че е по този начин и да създадем по този начин, че още веднъж да възвърнем развиването на гениите ни. Това не са съществени приказки. Не желая да съм индивидът, който да разнищва нещата ", приключи селекционерът.

Припомняме, че идващият мач на националния тим е тази сряда (21:45 часа) в София против водача в групата Уелс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР