Треньорът на националния отбор Георги Дерменджиев говори за проблемите на

...
Треньорът на националния отбор Георги Дерменджиев говори за проблемите на
Коментари Харесай

Георги Дерменджиев отвърна!

Треньорът на националния тим Георги Дерменджиев приказва за проблемите на отбора и на родния футбол като цяло. Специалистът настоя да се обърне огромно внимание на школите и прикани да не бъдат упреквани актуалните играчи, защото по думите му - дават всичко от себе си. Дерменджиев отхвърли да фаворизира играчите на някогашния си отбор Лудогорец и дефинира като огромен плюс влизането на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа.

" Българският футбол не е на положително равнище, само че и ние не би трябвало да го хулим толкоз. Очаквахме мача с Унгария от доста време и имаше доста огромни упования. Аз бях наясно, че в случай че не спечелим дуела ще ни бъде доста мъчно в другите две срещи.

Футболът към този момент е доста сериозна просвета. За да се направи една подготовка трябват доста профилирани и сложни познания. Ние доста изостанахме в това отношение. Трябва да обърнем внимание на школите, на подрастващите. Знам какви са опциите на играчите и съм уверен, че дават всичко от себе си ".

Той също по този начин изясни, че не фаворизира играчи от някогашния си клуб Лудогорец.

" Аз и екипът ми следим към 30 играчи. Трябва обаче да се съобразяваме с моментното положение на българския футбол. Как някой да ми постанова кого да крещя в тим? Това значи да храча на репутацията си. Играчите на Лудогорец не ги привилегировам. Това са хора, които са играли против Реал Мадрид, ПСЖ и други топотбори в Европа и имат рутина. Сега се веселя, че ЦСКА влезе в групите на Лига Европа тъй като българските футболисти в отбора ще натрупат опит и ще могат да оказват помощ на националния тим ".

Селекционерът на България разяснява и идния Конгрес на БФС, както и дали ще продължи да води националния тим.

" Притеснява ме действителността. Излизането от това положение е мъчно и би трябвало доста работа. Ние от доста време единствено приказваме. Хората, които го разясняват даже нямат нужните познания да го създадат. Трудно е да се каже кой би трябвало да ръководи българския футбол. Не мога да кажа кой по какъв начин се е справял, като началник на БФС. Знам, че не би трябвало да се вършат взаимни отстъпки ".

" Играта се получава от качеството на футболистите. Ние имаме 3-4 индивида, който играят отвън България. Имаме доста неверни прехвърляния на млади играчи - отиват играят по долните дивизия в Италия, примерно, и след това се връщат у нас. Всеки притежател има свои визии и тактика за клуба си - дали ще разчита на българи или чужденци. Моят контракт е доста явен, известно е докога е. Аз не преставам да извършвам своите функционалности ", изясни Дерменджиев пред бтв.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР