Треньорът на Миньор /Чикаго/ Емил Миланов връчи специални плакети на

...
Треньорът на Миньор /Чикаго/ Емил Миланов връчи специални плакети на
Коментари Харесай

Миньор Чикаго награди с плакет кметицата на Перник

Треньорът на Миньор /Чикаго/ Емил Миланов връчи специфични плакети на кмета на Община Перник Вяра Церовска и зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов в символ на положителното съдействие и схващане. Те не скриха възхищението си, че кметския екип ги е почел и им е връчил премия за Спортист на годината в края на 2017 година.

„ Това отношение доста ни развълнува и взехме решение по този метод да върнем жеста “, показа Миланов и сподели, че от идната година Сурва ще бъде пренесена в американския щат Чикаго.

Кметът Вяра Церовска благодари на спортистите и сподели, че за нея е чест да се срещне с толкоз съществени и виновни българи, които носят в сърцето си Перник.

„ Това е едно самопризнание за национализъм и усърдие, бъдете здрави и продлъжвайте все по този начин сполучливо “, сподели градоначалникът.

Тимът в Чикаго е основан преди 10 години и по регистрация повтаря името на пернишкия тим. Към момента е най-силният тим на българи отвън страната и играе в третата полу-професионална лига в Щатите, сподеили Миланов.

Той и Церовска разискаха концепцията за приятелския мач и обрисуваха и други вероятности за съдействие. Пернишката градоналничка поддържа и персонални контакти със основателя на тима в Чикаго Николай Василев, някогашен герой от Перник.

Още преди година са стартирани действия за побратимяване на Перник с регион на Чикаго, където живеят най- доста българи и се чака това да се реализира скоро със съдействието на новия български консул в Чикаго.

Милчо Максимов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР