Треньорът на Милан Дженаро Гатузо заяви, че финалът за Купата

...
Треньорът на Милан Дженаро Гатузо заяви, че финалът за Купата
Коментари Харесай

Гатузо: Купата на Италия е като световна титла за нас

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо съобщи, че финалът за Купата на Италия против Ювентус ще бъде третиран от играчите му все едно става дума за дуел, в който залогът е международната купа.

Двата гранда ще се изправят един против различен на „ Олимпико” в Рим, а конфликтът ще се яви повтаряне на финала отпреди 2 години, когато Юве надви след гол на Алваро Мората в продълженията.

„ Откъм възторг при нас това все едно е край за Световното състезание. Феновете изпитват голямо предпочитание да вдигнем този трофей”, разяснява Рино Гатузо.

„ Можете да го усетите. Предвид тима, с който разполагаме, просто би трябвало да драснем клечката на фойерверките. Няма потребност да подстрекавам момчетата, този мач го прави без непозната помощ. Играем против отбора, който господства в италианския футбол и който се показва мощно в Европа към този момент 7 години подред. Те разполагат с необикновен нрав.”

„ Ние сме длъжни да покажем най-хубавото и в случай че успеем да превъзмогнем трудността, можем да реализираме нещо значимо. Сигурен съм в това.”

„ Трябва да сторим две неща: да не позволим на Юве да направи нищо и да играем нашия футбол с кураж и без да се пазим. Юве разполага с куп първенци в редиците си, само че имат и някои недостатъци. Ще бъде забавно, уповавам се да не допуснем същите неточности, които направихме в последните 15 минути на мача в Торино (по-рано тази година – б.р.).”

„ Хуан Куадрадо и Дъглас Коста могат да ни причинят кахъри с бързината си. Трябва да играем плътно, фокусирано и с подготвеност да страдаме. Умът може да реализира невероятни неща в спорта и живота. Да сме готови тактически просто не е задоволително, би трябвало нещо да ти прещрака в главата. Имаме потребност от нещо сходно против Ювентус”, добави Гатузо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР