Треньорът на Милан Дженаро Гатузо беше изключително щастлив от класирането

...
Треньорът на Милан Дженаро Гатузо беше изключително щастлив от класирането
Коментари Харесай

Гатузо: Да се изясним - не съм гуру, но не съм и готованчо

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо беше извънредно благополучен от класирането на отбора си във финала за Купата на Италия. Специалистът разказа полуфиналния реванш против Лацио, извоюван посредством осъществявания на дузпи, като „ нощ на страдание”.

У дома „ роснерите” записаха 6-а поредна чиста мрежа и удължиха серията си от мачове без загуба на 13 във всички шампионати. След като и първият мач против „ лациалите” завърши при 0:0, трябваше да се извършват удари от бялата точка, с цел да се дефинира кой ще играе на край против Ювентус. Милан си заслужи това право с 5:4 при дузпите.

Милан клъцна Лацио с дузпи, иде мощен край против Юве

„ Лацио е отбор, който вкъщи вкарва по 4-5 гола на всеки. Те са един от водещите отбори в Европа що се касае до отбелязването на голове. Играта им комбинира физическа мощ с изключителна техника”, съобщи Гатузо след срещата. „ Днес се справихме добре, като направихме по този начин, че те в нито един миг нямаха свободни коридори. Можехме да отбележим, можеше и да ни вкарат. Беше нощ на страдалчество.”

Милан имаше късмет да завоюва дуела в 118-ата минута, когато резервата Никола Калинич направи необикновен пропуск. „ След тази обстановка си помислих, че би трябвало да поработя върху душeвността на моите играчи. Грешки постоянно могат да се случат, всеки футболист знае това. Никола има проблем с бедрения си мускул и през днешния ден стисна зъби, с цел да играе. Той е страховит човек, превъзходен състезател и първенец.”

Дотук през сезон 2017/2018 Милан няма позволен нито един гол във вратата си, когато нещата опрат до мачове за Купата на Италия. „ Работим върху разнообразни концепции, върху това да нападаме празните пространства и да играем при лимитирани пространства. Хората не го виждат, само че не позволяваме голове, тъй като всички се трудим заедно в затварянето подстъпите към вратата ни.”

„ Знам, че от време на време обезумявам играчите в тренировките, само че това се отплаща и най-после всичко ще си коства. Това е един доста млад тим и сме длъжни да се върнем към това да бъдем отбора, за който почитателите ни мечтаят.”

„ Също по този начин е значимо да се отдаде дължимото на Винченцо Монтела (уволненият предходник на Гатузо – б.р.), който е въвел някои значими тактики. Можете да откриете неговият почерк в желанието да държим топката и да я разиграваме чисто.”

„ Искам да поясня нещо – аз не съм огромен треньор. Още съм в ранните дни на своята кариера. Не съм гуру на пейката и още нищо не съм постигнал. В същото време не съм индивидът, за който мнозина ме считаха. Хората не помнят, че работих през последните 5 години. Спечелих купа в Лега Про, имах някои доста тежки преживяване в сложни интервали зад граница. Този поминък не се учи посредством книгите, учи се, когато събитията се цапардосват през лицето. Аз отнесох няколко такива плесника и ме чакат още доста.”

„ Това е фантазията ми (да бъде треньор на Милан – б.р.) и съм доста огромен късметлия, че получих такава опция. Ако имам късмет да остана в Милан, то, несъмнено, ще го направя, тъй като тук е моят дом. Ако не мога да остана, то тогава ще се приготвя за ново приключение”, приключи Гатузо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР