Треньорът на мъжкия волейболен Левски София - Андрей Жеков, коментира

...
Треньорът на мъжкия волейболен Левски София - Андрей Жеков, коментира
Коментари Харесай

Андрей Жеков: Нивото в Европа почти винаги е по-високо

Треньорът на мъжкия волейболен Левски София - Андрей Жеков, разяснява пред клубния уебсайт идните мачове с Амщетен от Чалъндж къп.

При завръщането си в Европа след пауза от 3 години "сините " са домакини на австрийския тим и в двата мача от 1/16-финалите на третия по мощ шампионат на Стария континент.
Двубоите в зала "Левски София " са във вторник и сряда от 18.30 часа.

"Завръщаме се в Европа след 3 години. Мачовете там са по-различни, само че в последна сметка и в тях най-съществен е резултатът. Ще срещнем един добре спретнат тим. Надявам се да сме се подготвили уместно и да осъществим задачата си - продължение напред в шампионата. С оглед на младия ни състав за множеството момчета това ще бъде първи досег с шампионатите. Имаме и състезатели с огромен опит в тях. Всеки ще си има своите страсти. Мачовете с Амщетен са първи и за мен като треньор. Както споделих, прекарването е по-различно, само че отново от голяма важност е единствено успеха. Като играч съм имал опция да усетя атмосферата ", разяснява Жеков.

Той чака сложни дуели с клуба от Австрия.

"Нивото в Европа съвсем постоянно е по-високо. Колкото по-напред отиваш, то се подвига. Тези мачове може да ти покажат до каква степен в реалност си стигнал. Със сигурност не чакам лесни дуели с Амщетен. Гледахме няколко техни срещи от австрийското шампионата, както и едната от предишния кръг на шампионата против украинския Харков. Играят на положително равнище, плътно. Не бъркат, подредени са. Имат чужденци - поляци, сърбин. Излязоха на второ място в шампионата. Тези мачове несъмнено ще бъдат потребни за нас. Искаме да участваме и в още такива ", сподели още Андрей Жеков.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР