Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев този път имаше достатъчно поводи

...
Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев този път имаше достатъчно поводи
Коментари Харесай

Стойчо Стоев: Това бе най-малкото, с което можеше да победим

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев този път имаше задоволително мотиви за наслада след безапелационната победа с 4:0 в реванша с Валур от втория прелиминарен кръг на Лига Европа. Наставникът даже съобщи, че играчите му са могли да завоюват и много по-убедително и да решат много по-рано мача. Той обаче е удовлетворен и има вяра, че тимът ще демонстрира все по-добро лице.
“Бих споделил, че това беше най-малкото, с което можеше да спечелим, предвид на играта и ситуациите. Можеше по-рано да решим мача. Една обстановка можеше да промени целия дуел, а те имаха такава. Създадохме доста шансове и би трябвало да вкарваме повече. Имаше въодушевление, експедитивност - това, което желая да виждам. Видя се, че играчите могат да основават положения, да играят бързо. Надявам се и в бъдеще да продължим с този метод на игра”, съобщи Стоев.

“Още от началото не би трябвало да даваме на противника да си намерения, че могже да направи нещо. С висока преса, с бързи разигравания, със блян да се гледа към вратата. Да не се дава опция на другия тим бързо да придвижва топката в нашата половина. Всичко се получи”, добави разградчанинът.

“Най-лесно е незабавно да се вторачите в новия футболист и да желаете от първите минути да е най-добирят на терена. Преценили сме, че новите попълнения имат нужните качества и ще вдигнат равнището. Постепенно те ще се интегрират и тимът ще мине на по-високо равнище. Това са положителни футболисти, които в след някакво време ще демонстрират все по-добри игри”, сподели още експертът.

“Във футбола има положителни и не толкоз положителни неща. Ако сме съвършени във всичко, ще сме на доста по-високо равнище. Стремим се във времето да почистим някои недостатъци. Грешките бяха плод на липса на централизация. Още в 3-ата минута един неверен пас и стана контраофанзива. След това през второто полувреме топката мина под крайници на наш бранител. Когато 70-80% от времето си в другото поле е доста значимо да си съсредоточен в отбрана, тъй като, когато другият тим отнеме топката, не би трябвало да позволяваме неточности. Не сме съвършени, само че се стремим да поправяме нещата. Този тим има потенциал” счита наставникът.

“Имам двама идеални централни нападатели. Важно е да има конуренция, с цел да могат да се развиват. Аз вземам решение кой ще играе, само че те са двама нападатели, които могат да дадат доста на тима. Веднъж вкарва Кешеру, различен път - Швречок, значимото е да има конкуренция”, добави Стоев.

“Нищо не знам за идващия противник, предпоичтам да не се занимавам авансово с други тимове. От на следващия ден ще знам повече за него”, сподели още треньорът.

“Доминик Янков е единственият който ще даваме чартърен. Даваме му повече шансове да играе. Дано се оправи в Ботев и от зимата отново ще си го вземем при нас”, приключи Стойчо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР