Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев даде интервю за официалния сайт

...
Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев даде интервю за официалния сайт
Коментари Харесай

Генчев: Чака ни един много труден двубой, но съм сигурен в успеха над Етър

Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев даде изявление за формалния уебсайт на клуба. Младият експерт разяснява идния мач с Етър в събота, както и първия дуел с ЦСКА (Москва) от група Н на Лига Европа.

- Г-н Генчев, какво очаквате от мача с Етър?
- Очаквам Лудогорец да победи. Етър е един от положителните тимове в България. До момента играха с Левски, ЦСКА, Берое и Черно море - другите водещи отбори в България, като не изгубиха от нито един. Чака ни един доста сложен дуел, само че съм сигурен в триумфа.

- Прекъсването за мачовете на националните тимове и огромния брой ангажирани в тях играчи на Лудогорец могат ли да се отразят отрицателно върху формата им преди идните на клубно равнище срещи?
- Могат да окажат въздействие освен върху физическата, само че и върху цялостната форма на тима. Не е прелестно, когато съществени футболисти отсъстват повече от 10 дни. Тона оказва въздействие. От друга страна тези футболисти са привикнали на сходен темп и по тази причина не чакам да има проблем.
 Марибор - Лудогорец 2:2 @@@

- Мачът с Етър по-сантиментален ли е за вас? Там стартира треньорската ви кариера?
- Не единствено с треньорството, само че и с футбола започнах във Велико Търново. Етър е моят роден клуб. Обичам го ужасно доста. Но аз съм експерт. За мен най-важното е в събота Лудогорец да победи. Мисля напълно върху това по какъв начин моят отбор да завоюва. Във всички останали мачове аз ще бъда последовател на Етър.

- Следите Етър, има ли разлика в играта на тима в този момент при Росен Кирилов спрямо интервала, в който Красимир Балъков и вие като негов помощник водихте тима?
- Винаги, когато се смени треньорското управление има смяна.Всеки ментор има свои визии. В Етър съществени футболисти напуснаха. Дойдоха нови. Очаквам съперникът да покаже същия жанр, който практикува от началото на сезона. Етър има мощни футболисти на контраофанзива. Почти всичките им голове са вкарани по този метод. Това е едно от мощните им оръжия и ние би трябвало да се оправим с него.

- Водихте Лудогорец в два мача като старши треньор? Свиквате ли с новото си амплоа?
- Нещата се развиха доста бързо за мен. Мога да кажа, че към този момент привиквам и влизам в темп. Лошото е, че нямаме доста време за работа, защото на всеки три дни имаме мач. По време на паузата за срещите на националните тимове 10 от главните ни футболисти липсваха.
 Марибор - Лудогорец 2:2 @@@

- Следващия четвъртък следва първия огромен интернационален мач на Лудогорец - против ЦСКА Москва? Следите ли съветския тим и останалите противници в групата?
- Нормално е да проследявам противниците ни в Лига Европа. Изгледах последните три мача на ЦСКА Москва. И то по няколко пъти, с цел да мога да се срещна по-обстойно с съперника. ЦСКА Москва е извънредно мощен отбор. Типично за съветския футбол натъртва на физическите единоборства и постанова високо движение на игра през целия мач. Треньорът им Гончаренко е прочут с това, че реализира положителни резултати на всички места, където е бил. Имат класни футболисти. Няма да бъде елементарен мачът, само че ние имаме нашите шансове.
efbet Лига 9 кръг, събота 14 септември  Лудогорец 20:00предстои  Етър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР