Треньорът на Лудогорец Павел Върба обясни слабите резултати в последните

...
Треньорът на Лудогорец Павел Върба обясни слабите резултати в последните
Коментари Харесай

Върба: Започват промени в "Лудогорец"

Треньорът на " Лудогорец " Павел Върба изясни слабите резултати в последните мачове с интервал на подмладяване на състава и смяна в стила на игра. Той приказва преди утрешното домакинство против " Славия " от II кръг в Ефбет лига. В този мач първенците ще се опитат да пресечен отрицателната си серия от три следващи загуби - от " Славия " (1:3) от последния кръг на предишния сезон, с 0:1 от " Локомотив " (Пд) в мача за Суперкупата на България и с 1:3 от " Ботев " (Вр) в I кръг на новия сезон. Подобна поредност от три загуби отборът е имал единствено един път след влизането си в елитната ни група през 2011 година - през март 2012 година

" Разбирам, че тази обстановка не се харесва на управлението и почитателите, тъй като " Лудогорец " е привикнал да печели непрекъснато мачове. Но би трябвало да приемем обстоятелството, че клубът влиза във фаза на промени. Последните ни резултати не са това, което би трябвало да бъдат. Имаме проблеми във фаза офанзива. Плюс това коронавирусът нанесе проблеми във всяко естество. Правим прехвърляния и идват нови играчи. Когато бъдем окомплектовани и всичките футболисти да са здрави, всичко ще си пристигна на мястото ", съобщи Върба, само че призна, че нещата ще се усложнят, в случай че не бъде извоюван дуелът на следващия ден. " Срещу " Славия ", в тази нервна конюнктура ни чака мач, в който в случай че не победим, няма да е добре ", разяснява чехът. За мача отпадат вратарят Пламен Илиев и Вандерсон, който лекуват тежки контузии. Под въпрос е Талеб Тауата. Аут са още Клаудиу Кешерю и Жоржиньо, които бяха дали позитивни проби за COVID-19. Според " Гонг ", румънецът към този момент е дал негативен тест и в идващите дни ще възобнови тренировки.

Върба призна, че привличането на още попълнения минава през изискването отборът да отстрани " Будучност " в I квалификационен кръг за Шампионската лига. Двубоят е на 19 август от 21:00 ч. българско време и ще се предава по " Диема спорт ". Главен рефер ще е унгарецът Ференц Карако.

Още на следващия ден за " Лудогорец " се чака да дебютира новопривлеченият испански нападател Ихинио Марин. За него Върба сподели: " Избрахме Ихинио, тъй като считаме, че качествата, които има, ще ни подобрят в атака. Изгледахме доста мачове, които изигра в Испания, и неговият жанр на игра ни хареса. Сигурен съм, че ще направи по този начин, че да сме по-силни в атака. Достатъчно е това, че идва от Испания. Този футбол ми харесва доста. Раздвижен състезател, който умее да влиза в комбинации, и е ефикасен в офанзива. Всеки тим желае да има подобен състезател “.

Самият Марин съобщи: " Много положителни играчи има в отбора, още от първия ден се вижда това. Виждам, че са подготвени да изпълнят задачите на отбора. В момента се намираме в развой на сближение на новите играчи. Когато премине този миг тимът също ще се усъвършенства. Наблюдавах " Лудогорец " в Европа, в българското състезание не съм. Видях, че се класираха за Шампионска лига два пъти и за Лига Европа също. Хареса ми стилът, който практикуват. Българският футбол е по-различен от испанския. Но в последна сметка е една топка и две порти и би трябвало да вкараш във вратата. Човек би трябвало просто да свикне с българския футбол. Моята мощна част е завършването ми с глава. "

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР