Tреньорът на Лудогорец Пауло Аутуори заяви, че мисли само за

...
Tреньорът на Лудогорец Пауло Аутуори заяви, че мисли само за
Коментари Харесай

Пауло Аутуори: Ще говорим на терена

Tреньорът на " Лудогорец " Пауло Аутуори съобщи, че мисли единствено за иден реванш със " Зрински " Мостар от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Шампионите завоюваха първата среща в Разград с 1:0, оповестява bTV.

Специалистът даде конференция преди мача в Босна и Херцеговина, като показа, че не е отчаян от нито един състезател на " орлите ".

" Думата терзание значи и фокус, централизация, почитание към съперника. Футболът е ментална игра, можеш да приказваш доста неща, само че след това да не ги направиш. Играе се вътре на терена и отвън терена. Играе се с думи. Очаквам един тим, който ще опита да завоюва мача. Знам, че " Зрински почита " Лудогорец ", както и ние почитаме " Зрински ". Този треньор познава тима, към този момент е бил първенец с него. Със сигурност обаче той не е имал задоволително време да вкара нови неща, ще се опита да приложи нещата, които е харесал при предходното показване на тима. ", сподели Аутуори на формалната конференция преди утрешния мач.

" Кешеру е потвърден голмайстор, само че като всеки нападател, минава през етапи, които не постоянно са положителни. Беше значимо да вкара против " Витоша " Бистрица. Говоря с него непрекъснато, че би трябвало да играе за тима. Той е потвърдил, че може да вкарва голове. Знам единствено играчите на " Зрински ", главният ми фокус е върху " Зрински " и върху мача. Трябва да спечелим и да се класираме напред. Винаги приказвам върху действителностите, не обичам да приказвам за неща, които към момента не са се случили. Нашата действителност е утрешният мач. "

" Не са ни вкарвали гол от статично състояние, всичко е с последици. Всеки тим си има характерност. Това, че броим броя на корнерите, дава единствено една част от картината, само че приказва, че нашият отбор се показва добре. " Лудогорец " играе в последната част от терена, в атакуващата част. Затова имаме много корнери, само че даваме фокус на целия мач, не на обособена част от играта. Нашето терзание е върху целия мач. Не съм отчаян от никого, нашата цел е да построим една добра група от футболисти. "

" Още първоначално споделих, че е значимо всеки един футболист да се усеща добре и потребен за тима. Не се отчайвам от даден футболист за даден мач, отчайвам се от хората, които приказват доста. Не мога да бъда отчаян от състезател на терена, тъй като те се пробват да дадат всичко от себе си. Понякога се получава, от време на време - не. Това се случва във футбола. Всички в " Лудогорец " заслужават почитание и са потвърдили, че имат място в тима. Те не са пазарна стока, с цел да ги изхвърлим. Те са като всички нас - имат положителни дни, неприятно дни, обстановки в живота. "

" Институцията, която развива футболистите, би трябвало да гледа футболистите и от човешка позиция. Лукас Саша претърпя интервенция в петък, чакаме го допустимо най-бързо, нека той и Драгуш се възстановят по-бързо. Всеки нов треньор оглежда тима и продължава работата. Трансферите са една отворена система. Така е във всеки един клуб. "

" Ако идват нови играчи, сигурно би трябвало да надвишат качеството, което имаме сега. Никога няма да ме чуете да се изричам за качествата на даден състезател. Каквото се случва, би трябвало да е при нас в съблекалнята. Никога не приказвам, с цел да се харесам на хората. Три неща са значими: по кое време, с кого и къде. Една конференция не е мястото да приказваме кои играчи ще влязат и кои не. Хората, с които би трябвало да се приказва, не са тук. А и моментът не е верен, тъй като в този момент мислим върху мача. Ще отговоря на този въпрос в верния миг и на вярното място ", съобщи Аутуори пред публицистите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР