Треньорът на Лоренцо Музети – Симоне Тартарини, заяви, че вижда

...
Треньорът на Лоренцо Музети – Симоне Тартарини, заяви, че вижда
Коментари Харесай

Треньорът на Музети: Виждам сходства между него и Федерер


Треньорът на Лоренцо Музети – Симоне Тартарини, съобщи, че вижда сходства сред младия италианец и Роджър Федерер. Роденият в Карара тенисист изживява най-силния си сезон в Тура, като завоюва първия си трофей и проби в Топ 30, като също така е преди всичко в класацията за Next Gen Финалите.

Преди днешния край сред Музети и Матео Беретини на ATP 250 шампионата в Неапол треньорът на международния №24 даде изявление за италианския уебсайт UbiTennis, в което разкри с каква настройка ще подходи неговият ученик и какво е настроението в щаба му след резултатите от последните седмици.

„ Не мисля, че Лоренцо ще бъде повлиян от обстоятелството, че против него е състезател като Беретини. Сигурен съм, че ще влезе в мача без никакво напрежение. Това ще бъде доста специфичен дуел, защото Лоренцо и Матео са положителни другари и доста пъти са упражнявали дружно. Този край ще е чудесна реклама за шампионата след всички проблеми през последните дни. Това, че двама италианци ще играят за купата, е прелестно “ – разяснява Тартарини.

Той показа и усещанията си от вчерашната победа над Миомир Кецманович. „ Лоренцо изигра съвършен мач. Той се наслаждаваше на играта и се усещаше благополучен на корта, което се случва все по-често. Продължава да подхожда нападателно, само че в това време е по-спокоен и концентриран и играта му е доста по-организирана от тактическа позиция. Сериозният напредък постоянно изисква време, само че постоянно съм бил уверен, че упоритата работа рано или късно постоянно се отплаща. С Лоренцо имаме дълготраен проект, който следваме от доста време и първите резултати към този момент са налице. Осъществяваме муден, само че сигурен напредък във всяко едно отношение “.

Полуфиналът в Неапол бе трети следващ за Музети след тези в София и Флоренция. „ Никога не съм се съмнявал, че сме на прав път. Винаги съм бил сигурен, че Лоренцо може да играе добре и на хард. Той има способността да се приспособява към всяка настилка. Когато е в най-хубавата си форма, настилката и рангът на шампионата нямат значение – той постоянно има късмет да завоюва “.

Тартарини направи много любопитно съпоставяне сред третата ракета на Италия и Роджър Федерер. „ Роджър е неповторим, това е ясно. С придвижването и ударите, които демонстрираше, на моменти изглеждаше по този начин, като че ли лети по корта. Много хора считат, че Лоренцо наподобява на Федерер по това, че и двамата умеят да намират излаз от сложни обстановки и вършат по този начин, че играта да наподобява лесна. Лично аз считам, че сред Музети и Федерер има огромно подобие във връзка с ритъма и придвижванията, с които играят “.

Треньорът на Музети показа, че успеха над Карлос Алкарас е била доста значима за неговия ученик. Италианецът надви над бъдещия №1 на финала на ATP 500 шампионата в Хамбург през юли, като по този метод завоюва своята първа и към този момент единствена купа в Тура.

„ Победата над Алкарас в Хамбург беше от голямо значение. Не става дума за увереността, че можеш да побеждаваш най-хубавите, защото Лоренцо постоянно я е имал, а по-скоро за оня специфичен тип самочувствие, което ти дава спечелването на първата купа след триумф над толкоз класен състезател “.

Днешният край сред Музети и Беретини е плануван за 16:00 ч. българско време. Предстоящият дуел ще бъде първи посред им.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР