Треньорът на Локомотив (София) Радослав Здравков даде интервю за Тема:

...
Треньорът на Локомотив (София) Радослав Здравков даде интервю за Тема:
Коментари Харесай

Здравков: Нулева година не е правилното решение

Треньорът на Локомотив (София) Радослав Здравков даде изявление за " Тема: Спорт ". Той показа своите визии за подготовката на играчите и това по какъв начин би трябвало да се развие шампионата у нас.

Г-н Здравков, по какъв начин сте и по какъв начин минава всекидневието ви без футбол в тези дни на изключително състояние в страната?

- Благодаря, добре. Ежедневието е много еднакво, както за всички, допускам. Със фамилията ми съблюдаваме инструкциите. Стараем се да сме дисциплинирани и виновни към обстановката. Малко контакти, да не кажа съвсем никакви и чакаме да мине този неприятен миг. Футболът, допускам, липсва на всички, тъй като е международен феномен. Оптимист съм и се надявам, че всичко ще отмине бързо и че играта ще се завърне такава, каквато я познаваме. Не приказвам единствено за България, а за целия свят.

Трудно е да се вършат прогнози, само че все пак БФС и ПФЛ излязоха с разновидности за довеждане докрай на шампионата. Какво е вашето мнение?

- Аз съм на мнение, че не трябва да се афишира нулева година, тъй като това ще обърка календарите на ФИФА и на УЕФА. Има два-тpи разновидността, които се разискват. При всички положения би трябвало и самият вирус да ни остави малко поле за изява. Дори и без аудитория, само че аз съм " за " да се доиграе сезонът, в случай че това е допустимо. Все отново ще има мачове по малкия екран, хората ще могат да ги гледат. Така и те ще се развличат. Тогава и самото класиране ще стане със съревнователен нюанс.
 Снимка 462225
Източник:

Доколко играчите съумяват да извършват заданията, които им давате?

- Има я противоположната връзка и процесът се управлява. Играчите са окуражени, стараят се да извършват програмата, доколкото е допустимо. Тези ограничавания обаче затрудняват всеки деен състезател, което на мен не ми се вижда доста разумно. Имам поради възбраната да се тича в паркове, да се употребяват някои изоставени терени. В един супермаркет могат да се съберат 20-25 души, а в един огромен парк един-двама спортисти не може да упражняват. Това е пагубно за тях. Въпреки съвестта, която спортистите имат, те би трябвало да поддържат форма и мисля, че единствено в домашни условия ще е доста мъчно.

Колко време ще е належащо на тимовете за подготовка преди подновяването на мачовете?

- Това никой не може да каже с акуратност - какъв брой седмици ще са нужни. Един деен и професионален състезател не си разрешава лукса да почива дълго време, тъй като след това и дълго време ще би трябвало да възвръща своите качества. Въпросът е макар неприятното време да се даде някаква независимост на спортистите да поддържат тонус. Не приказвам за спортна форма, тъй като тя към този момент е изгубена. След това, като се възвърне шампионата, тези две-три седмици да са по-леки.
 Иван Василев: Плащам 12 квартири, в случай че не се играят мачове и се отиде на различен вид, ще се разпуснем
Босът на Локо (Сф): Плащам 12 квартири, в случай че не се играят мачове и се отиде на различен вид, ще се разпуснем

" Ние сме срещу прекратяването на шампионатите "

Вие по какъв начин поддържате своя тонус, тъй като е общоизвестно, че го вършиме добре?

- Ами виждам да вървя до изоставени места, с цел да потичам. Старая се, въпреки че не е доста комфортно у дома. Но домашната подготовка не може да е всеки ден.
 Снимка 462224
Източник:

Поддържате ли контакт с управлението и по какъв начин се приема в тима предстоящото понижение на заплатите?

- Има някакво решение на клуба и футболистите са осведомени. Те одобряват нещата и демонстрират нужното схващане. Всички би трябвало да се съобразяваме с неприятната конюнктура и нека колкото се може по-бързо да отминат нещата и светът да се върне към естествения си живот.
 От Локомотив (София) поддържат концепцията Първа лига да е с 18 тима
От Локомотив (София) поддържат концепцията Първа лига да е с 18 тима

" Железничарите " са в очакване на решението на БФС
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР