Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович, който е начело на

...
Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович, който е начело на
Коментари Харесай

Акрапович: Нормално е да има интерес към Аралица

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович, който е отпред на отбора от към година, даде изявление за БЛИЦ Спорт. В него индивидът, който изведе " смърфовете " до победи над Лудогорец, Левски и Ботев (Пловдив) през този сезон, бе извънредно прям и приказва за упреците, футбола, треньора на Ливърпул Юрген Клоп, както и за своите цели.

- На първо място поздравления за положителната Ви работа в Локомотив досега. Много хора ви отписваха при започване на сезона, като назоваха тима с разнообразни прилагателни, желаеха вашата оставка, тази на президента... вие обаче не се разколебахте и успяхте да доведете Локомотив до победи над Левски, Лудогорец, Ботев (Пловдив) и загубихте доста мъчно от ЦСКА. Как се случи това?
- Ами вижте, доста хора приказват, само че доста не схващат по какъв начин действа футболът. Футболът е доста забавен спорт. В него най-важно е да имаш мотивация и добра спортна форма. Трябва да имаш качествени играчи, с които ние разполагаме, само че те би трябвало да се напасват. Най-важно от всичко е работа, работа и отново работа. Дисциплина също. Ние нямахме доста време, защото всички знаят каква беше обстановката при нас. Благодаря на всички играчи. Отборът играе до най-много и по тази причина се получават тези резултати. Може би за някого е изненада, само че за нас не е. Това е плод на доста работа.

- Търпението ли бе определящ фактор в тази ситуация или пък нещо друго? Сам го споменахте.
- Много неща може да са фактор в този случай. Няма нищо инцидентно в живота. Всичко, което работите, ви се връща по този начин, както го вършиме. Ако работите добре - печелите, в случай че е зле - губите. Трябва да се работите крепко и със същата дисциплинираност всеки ден, без да се отпускате. Всички в клуба го вършим добре и това се вижда.

- В състава Ви има значително чужденци, за което ви укоряват. Вие по какъв начин ще коментирате тези упреци?
- Чужденците са нещо обикновено. Това го има в цяла Европа. Ако можеш да намериш някого въпреки това, който може да увеличи качеството на твоя тим, го взимаш. Аз персонално одобрявам да работя с локалните футболисти, които са извънредно стимулирани, и знаят какво значение има клубът. Може би никой не знае, само че аз съм приказвал с Димитър Илиев да се върне тук. Аз първо съм комуникирал и с Бирсент Карагерен да се върне в Локомотив. Говорил съм и с други, само че тези се върнаха в Локомотив.

- Много мощно усещане от тях вършат Анте Аралица и Игор Банович. Очаквате ли предложения през з имната пауза за тях и бихте ли се разделили с толкоз потребни футболисти?
- За предложения е рано да се приказва. Нормално е да се интересуват тимовете от Анте Аралица. Той е доста първокласен футболист, само че би трябвало да продължи да работи, с цел да стане още по-добър. Това ще го накара да се усеща още по-добре, а и ще вкарва повече голове, което ще ускори интереса към него от другите тимове. За нас също е значимо, защото ние планираме бъдещето с него в състава. Същото се отнася и за Игор Банович. Той е свръхестествен футболист и е значима част от нашия тим. За всички е доста значимо той да бъде на терена. Всички се радваме, че е с нас, тъй като Игор играе за тима и нищо не му е мъчно.

- Имате ли някакви съответно сложени цели за този сезон?
- Вижте, всеки би трябвало да си е сложил някакви цели, които да са действителни. Мисля, че нашите такива са влизане в първата шестица и стабилизиране в бъдеще. Ако се случи това, би било нещо съвършено, тъй като никой не ни броеше за рисков съперник, за тим, който би могъл да влезе в Топ 6. Аз желая да изглеждаме все по-добре и всеки, който гледа нашите мачове да споделя: " Това е вярно, което се прави в този тим ". С всеки сезон съставът би трябвало да бъде по-добър от предходната година.

- Кой съгласно вас е любимец за купата в България?
- Според мен най-големи шансове имат Левски и Лудогорец, тъй като стилът им на игра ми харесва доста. Да не забравяме въпреки всичко и за ЦСКА, само че техният жанр не ми подхожда. Най-добър е Лудогорец, само че те имат мачове и в Европа, което сигурно ще ги поизмори. Ако те се оправят с тази обстановка, то те ще са най-големият съперник. Все отново да не забравяме и ЦСКА, и Левски, които сигурно ще създадат всичко допустимо също да се борят за купата.

- Нека ви върна малко обратно във времето, когато бяхте настоящ футболист. Имаше един слух за символика в номера, с който играехте - 8. Ще разкажете ли малко за това?
- Да (смее се). Когато пътувах в самолета за Германия, на всички места виждах 8, 8, 8, а също така всичко това се случи на 8.08.88 - 8 август 1988-а. Бях много раздразнителен и си споделих, че в случай че играя в Германия, то ще го направя с номер 8. Затова я взех. Във всеки клуб, когато подписвах контракт, постоянно питах дали е свободна " осмицата ", тъй като тя ми даваше шанс. Това беше.

- Играли сте с Юрген Клоп в Майнц. Разкажете какъв човек беше преди и в този момент трансформирал ли се е съгласно вас?
- Не, не се е трансформирал. Той няма по какъв начин да се промени. Такъв човек си е - живее за футбола, харесва футбола. Емоциите, които демонстрира край тъчлинията, са такива и отвън терена. Той е доста добър човек с доста добър темперамент и аз му поисквам шанс. Той промени доста неща във футбола. Имахме чудесни моменти в Майнц и прелестни победи.

- Имате наследник, който е записвал мачове за Италия до 17 години, вероятен ли е възможен негов трансфер в Локомотив?
- Да (смее се). Всичко е допустимо в живота, само че това ще бъде като една дървена печка. Много е мъчно татко и наследник да работят в един клуб. Тук има и друго нещо - по какъв начин хората ще гледат на това. За мен би било мъчно, за него - също. Може би е по-добре да потърсим друго решение за него. Той играе в Италия в този момент и е благополучен там, тъй че всичко е наред.

- Имате добър народен тим, който преди няколко години игра бараж за Евро 2016, само че загуби от Ирландия. Имате ли предпочитание един ден да сте отпред на Босна и Херцеговина?
- Това е задачата, която съм сложил на себе си. Бях титуляр за националния тим на 31-32 години и съм играл всички мачове до дъно. Направих 20 мача за Босна и бях доста благополучен. Казах си, че в случай че е допустимо още веднъж да оказа помощ на моята страна като треньор, това би било най-хубавото в моята кариера.

- Последен въпрос. Да чакаме ли възможни нови попълнения в Локомотив? Трансферният пазар е затворен, само че в България е процедура да се притеглят свободни сътрудници.
- Гледаме, гледаме нови футболисти. Наблюдаваме на тези позиции, на които ни трябват такива. В момента съставът не е цялостен. Вчера имахме 18 футболисти на тренировката, от които двама вратари. Това не е оптимална численост. Всички обаче са здрави и това е добре. Трябва да мислим за в бъдеще за някого, коогото ще повдигне класата на тима, само че това не е елементарно. Трябват доста контакти. Работим по въпроса, само че сега няма нищо настоящо. Първа лига 11 кръг, събота 6 октомври  Берое 20:00  Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР