Треньорът на Левски Станимир Стоилов потвърди новината, че напуска клуба.

...
Треньорът на Левски Станимир Стоилов потвърди новината, че напуска клуба.
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Напускам Левски!

Треньорът на Левски Станимир Стоилов удостовери новината, че напуща клуба. Наставникът приказва пред медиите след успеха на " сините " с 1:0 над Локомотив (София).

" Няма да продължа да работя в Левски. Предполагам, че го очаквахте. Притеснява ме методът на ръководство и управническите решения, които се взеха. Заварихме ФК Левски банкрутирал във всяко едно естество, по-късно с работа през тази година в три посоки отчетохме отлични резултати - любовта на последователите, финансовата страна и представянето на терена ", разяснява Станимир Стоилов на конференцията след мача, съобщи БНР.

" Качихме клуба на основен път, само че започнаха да се вършат промени, с които аз не съм склонен. Не е позитивна и преобладаващата роля на спонсора в Управителния съвет, където се взимат решенията.  Начинът на ръководство не е верен за клуб като Левски. Казах, че не пристигам благополучен на " Герена ", една рана, когато не я промиеш в точния момент, тя рано или късно гние. Имаше безчет напрежение сред изпълнителния шеф и генералния спонсор. Получаваме вноски от спонсора, дори и напред и оттова пристигна напрежение в клуба и притежателят трябваше да се намеси доста по-рано и да спрем това напрежение. Скандалите бяха всекидневни.

Спонсорът има контракт за 10 % от всички доходи в Левски. След първите кавги, започнах да виждам документи, с цел да имам изясненост, се стигна до такава степен да застрашавам, че ще си потегли, с цел да решат проблемите. Имаше контракт от даренията на почитателите да се регистрират на спонсора, само че той беше махнат след скандал. Парите, дадени от спонсора, са фактурирани в клуба. Може да кажат, че ще ги опростят и нека да предизвикам да ги опростят.

Другата тематика, която ме визира - когато пристигна Роналдо, се сподели, че се прави подарък на Мъри Стоилов. Той е футболист на Левски и към този момент коства много пари. Той не е подарък на Мъри Стоилов. Собственикът на клуба трябваше да се намеси доста по-рано и да тушира спора. Не виждам причина изпълнителният шеф да бъде уволнен. Сигурно и той бърка, и аз бъркам, само че който не работи, той не прави неточности.

Оставяме футболисти с голяма цена. Оставяме тим, който играе най-хубавия футбол в България. Очакваме милиони от новия снабдител на екипировка.  Оставяме клуб с положително бъдеще, въпросът е да се взимат умни решения. За свалянето на Ивков - Сираков взе решението под натиска на спонсора. Явно не искахме да работим дружно.

Условието ми да остана беше да продължим да работим в същия екип и да има доминация на чиновници на клуба в Управителния съвет. Платените чиновници сме тук да пазиме клуба. Да напусна Левски ми коства много пари и аз се отхвърлям от тези финанси, само че се отхвърлям, тъй като тези пари ще останат в клуба. Няма клуб, в който съм работил и който да съм го оставял на минус.

Мечтата ми беше да станем клуб като Барселона, Реал Мадрид и последователите сами да избират кой ще бъде президент. Затова създадохме сдружението " Левски на левскарите ", което провокира разногласия, което е обикновено ", сподели още Станимир Стоилов.

Снимка: start-photo.bg
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР