Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди последната тренировка на

...
Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди последната тренировка на
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: На Левски му предстоят само финали

Треньорът на Левски Станимир Стоилов приказва преди последната подготовка на тима преди домакинския мач с Черно море на следващия ден вечер.

“По принцип всеки мач за нашия тим е значим. Левски би трябвало да пораства и да играе все по-добре с всеки минал мач. Когато сме вкъщи, сме длъжни да го вършим това. Феновете чакат игра в жанр „ Левски “. Ако желаеме да сме в битката за челната тройка, всеки мач се явява край. Знаем, че нашата цел беше шестицата, а в този момент тимът ще мери сили със мощните тимове в България “, стартира той.

„ Черно море е най-постоянният тим като организация на игра и дисциплинираност на играта. При тях няма амплитуди, което е позитивно за тях. С натрупването на работата на Илиан като треньор, там се вижда и непоклатимост в резултатите. Имат баланс и добре играят всеки един мач. Очаквам Левски да играе на лимита на опциите си и от първата минута да наложим нашето движение и условия. Като играе против проведен тим, отговорът ти би трябвало да бъде същият “, продължи Стоилов.

„ Би трябвало да забележим реакция в събота вечер от играчите. Тогава е най-меродавно. На терена няма какво да скриеш, там се вижда всичко. Надявам се играчите да са разбрали вярно моите рецензии след Пирин. Резултатът беше позитивен, само че имаше неодобрение от мен. Дано на следващия ден вечер съм удовлетворен от представянето им. Не се съмняваме, че почитателите ни ще са тук, тъй че футболистите би трябвало да играят на максимума. Има страхотни условия за игра и няма причина да не играем добре “, сигурен е експертът.

“Мисля, че похвалите към мен и към играчите са прибързани. Не желая това да им замайва главите. Хората виждам, че нещо положително стартира да се случва, само че то е първоначално. Подобрените резултати и игри са напълно с помощта на футболистите. Изключително значимо е и да продължаваме да изискуем нашите почитатели в еуфория, тъй като те доста ни помагат”, сподели Станимир Стоилов.

“На този стадий всички футболисти са здрави. Нямам желание да разясня с футболистите тематиката “ротация”. Влизаме в цикъл, в който ще играем през 4-5 дни. Аз доста го одобрявам това, тъй като по този начин във всеки мач играчите могат да бъдат на най-много и да подвигат динамичността. Ще забележим по-нанатък, като се натрупат мачове, да сменим някои играчи”, съобщи треньорът.

“Не знам програмата, по този начин са определили мача ни с Лудогорец за Купата, няма какво да създадем. Учудващо е, че не играем в сряда. Аз обичам по-сгъстен цикъл. Дано хората имат въодушевление да гледат Левски и по празниците”, пожела си той.

“Трудно е да дам оценка, само че има някакво покачване и при клуба, и при тима. Но ние стартирахме от дъното или под него. Не е добре да разделяме клуба и тима, в действителност няма две страни, ние вървим дружно. Едното е администрация, другото – спортно-техническа част”, сподели още треньорът.

“Голяма част от работата по лиценза свърши администрацията. Имахме огромна помощ от дарения, от спонсора. Все още имаме отговорности, ще бъда по-спокоен, когато ги почистим и клубът стане финансово постоянен. Тогава няма да имаме терзания от финансови неуредици или за присъединяване в евротурнирите”, сподели Стоилов.

“Още с взимането на Кордоба имахме алтернатива да го купим. Той е млад състезател и самичък си заслужи това. Нека бъде образец за останалите. Дано това не го успокои или да го главозамае. Защото преди 6 месеца бе във втора дивизия, а в този момент е титуляр в Левски и в националния тим на Панама. Разговаряме с него, с цел да му повлияем и не мисля, че ще има проблеми с неговото развитие”, приключи Станимир Стоилов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР