Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, говори преди мача за

...
Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, говори преди мача за
Коментари Харесай

Стоилов: Без Левски няма шоу! Искаме да ни платят за мача!

Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, приказва преди мача за Суперкупата против Лудогорец. Мъри съобщи, че без Левски няма шоу и добави, че нито един от двата тима няма какво да загуби в този мач.

„ Засега всичко върви обикновено. С изключение на Сонко всички играчи могат да вземат присъединяване в мача. Това е добър мач, в който българските футбол може да види театър. Имахме четири конфликта, които бяха прочувствени предишния сезон. Утре е миг, в който можем да се опитаме да покажем добър футбол и да донесем трофей. Наясно сме със силата на нашия съперник. По-важно за мен е по какъв начин ще играе на нашият тим ”, стартира Стоилов.

„ Мисля, че никой от двата тима няма какво да загуби. Двата тима завоюваха каквото трябваше през предишния сезон. Това е венец на футболния театър. Левски има какво да печели, тъй като Лудогорец има задоволително титли през последните години ”.

„ Ноа се трансформира в главен състезател в нашия тим. Взима присъединяване във всички мачове. Важен състезател в линията на отбраната, до момента постоянно е играл устойчиво. С оглед на неналичието другите футболисти би трябвало да поемат отговорност. Не е прелестно, когато отсъства футболист от неговата класа. Имаме и други варианти, с цел да играем с трима централни бранители ”, добави той.

„ В българския футбол мъчно някой може да изненада някой. Познаваме се добре клубове и треньори. В предните четири мачове търсихме някакъв метод, по който да спечелим срещата. Успехът беше изменчив. Имахме и сполучливи мачове против тях, и те против нас. Ще забележим на следващия ден на терена кой по какъв начин ще се показа. Важно е по какъв начин ще играем на терена. Двата тима имаме искания да сме водещи тимове в България и сме задължени да създадем прекрасен конфликт ”.

„ По принцип считам, че дузпите се оказаха не мощна страна. Доста дузпи пропуснахме. Не считам да отделяме особено внимание. Трябва и това да подобряваме. Сега с една подготовка нищо няма да стане. Имаме проблеми в тази тенденция. Надявам се мачът да не стига до 11-метрови удари. В Лудогорец изобилства играчи от доста високо равнище. Трудно мога да отлича някой от играчите им. Винаги ми се желае да отличвам българските футболисти – Недялков, Десподов, Делев, Янков ”.

„ Този дуел е очакван преди началото на сезона да се играе. Тогава е добре да няма тъга по терена. Ще реагираме съгласно ситуаицията. Ако стигнем до дузпи, ще изпълняваме. Трябва малко повече душeвност и убеденост. Лудогорец има повече такава от нас, тъй като са спечелили повече титли през последните години. Нашите млади футболисти би трябвало да порастват с победи и загуби. Нашият най-млад футболист – Марин Петков, съумя да означи в последните мачове ”, добави Мъри.

„ Общо взето сега нямам концепция кой ще бие дузпа. Ще вземам решение по време на мача. Нищо чудно да се доверя на някой от тези, които изпуснаха. Филип е млад състезател, Георги също изпусна, а той е умел състезател. Всеки тим има свои проблеми, само че не прилича на другите тимове да търсим проблемите на Лудогорец. Ако те имат минимални проблеми, ние имаме огромни. Ако можем да намерим проблеми в тяхната игра, уповавам се да ги използваме. Трябва да играем в левскарски жанр. Амбицията би трябвало да е водеща в моите играчи. Присъствието на хората постоянно задължава. Имаме къде да наваксваме. Принципът при нас е всеки мач да играем на максимума на опциите. Трябва да има и футболна мисъл. Само с готовност няма да се случат нещата. Срещу Лудогорец ти трябват цялост от качества, с цел да спечелиш ”.

„ Разговарях със Сонко и то в моя си звук. Не съм от най-желаните да се беседва с мен след червен картон. Винаги диря проблемите в нас. Сонко даде опция на съдията да го изгони. Получихме опрощение от него, само че се колебая, че имаше тенденциозен опит. Тази обстановка трябваше да се отсъди с футболен разсъдък. Не желая да давам оценки. Казах след мача по този начин строго да съдят съдиите при всички ”.

„ Ситуацията, в която се намираме двата клуба са разнообразни от финансово положение. В нашия клуб през последната година се прави футболния бизнес, откриха се пари от почитатели, спонсор. Покриха се отговорности. Няма компании, към които да не сме правилни. Към Национална агенция за приходите се погасяват суми. Далеч сме да кажем, че избавени.

Ако съм на мястото на Лудогорец ще се гордея, че продавам и закупувам скъпо. Левски си има своя проект. Със средствата, с които разполагаме, ще се опитаме да създадем тим, който да играе гордо на терена. Едни от най-големите заслужили похвали за това, че Левски е избавен, са футболистите. Те оставят душа и сърце на терена съгласно опциите си. Без тях тази обич към тима нямаше да я има. Те сътвориха доста добра причина пред всички нас да имаме позиции, с цел да договаряме. Левски напълно е бизнес план. В клуба не е дошъл инцидентно нито един лев, откогато съм аз. Левски може да се гордее, че е един от клубовете, които притегля доста финансови средства, самичък си оправя отговорностите и няма забавени заплати. Левски ще има нова потребност от събиране и прегрупиране на силите ”.

„ Нормално е да получим доходи от билетите за мача. Заслужили сме си ги, тъй като без Левски няма футболно шоу през последната година. Знам, че имаше среща с Лигата, само че не знам тъкмо защо. Ако нашите са се съгласили на 20%, аз ще съм неудовлетворен. Шоу без Левски няма. Имаме огромни отговорности към институции и към този момент започнахме да плащаме. Има приходи и от Европа. Опитваме се да сме правилни. Клубът е в добра линия и предстоят много компликации. Годината ще е сложна, с цел да оцелее клубът ”.

„ Нашите футболисти могат да играят при всевъзможен тип съперници. Обучаваме се за това. Единият бразилец е млад, другите по-опитен. Винаги е добре, когато има пространства. Опитваме се да притискаме нашите съперници. Искаме да създадем модел на работа в клуба. Може да благодарим на компанията „ Маниак ”, която облича клуба. Така би трябвало да наподобяват всички футболисти, когато играят в Левски. Те не престават да ни носят нови продукти, с които да вървим ”, разяснява още Стоилов.

„ Не сме си променяли тактиката за пресирането. Винаги желаеме да сме тимът, който държи самодейността. В последните два мача нямах терзания от високата преса. Лудогорец има своята тактика, ние – нашата. Всеки ще се опита да я отбрани по време на мача. Ако Лудогорец са по-добри и съумеят да ни победят, няма проблеми. Утре ще има изгубил. Най-справедливо ще е мачът да се завоюва в 90-те минути. И двата тима имат какво да покажат на хората ”.

„ Основното ми предписание е да не се греша в връзките на други клубове. Легендите би трябвало да ги слагаме горе на високо и да се опитваме да ги стигаме. Не искам да се занимавам с нашите футболни съперници ”, сподели Стоилов във връзка отношението на почитателите на ЦСКА към Стойчо Младенов и Любослав Пенев.

„ Ако няма доходи за Левски, ще съм неудовлетворен. Ако някой тим закара 20 хиляди на мач, би трябвало да има някаква облага. Канят ни на шоу, идваме. На положителните актьори би трябвало да се заплаща. Кой какво си мисли – да сътвори модел като нашия. Ако всички клубове печелят, ще съм най-доволен. Футболният бизнес е това. Няма нарушени правила, има договоряне за правила. Не ме питахте за какво мача не се игра преди началото на сезона, нали? Ние сме там и желаеме финансиране. Предполагам и Лудогорец ще получат доходи. Не знам за какво би трябвало да се търси напрежение сред клубовете. Ако са 20%, едва се занимаваме ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР