Треньорът на Левски Петър Хубчев направи оценка на есенния полусезон

...
Треньорът на Левски Петър Хубчев направи оценка на есенния полусезон
Коментари Харесай

Хубчев оцени негативно полусезона за Левски след трезва равносметка

Треньорът на Левски Петър Хубчев направи оценка на есенния полусезон пред Левски ТВ. Специалистът изясни, че най-важното за " сините "  е да се приготвят през зимната пауза и да създадат тим, който да е конкурентен на водача Лудогорец. 

- Г-н Хубчев, в неделя Левски изигра последния си мач за 2019 година (б.р. - равенството 0:0 с Локомотив Пловдив). Каква е равносметката ви за шестте месеца, откогато сте отпред на " сините "?
- По-скоро доминира неодобрението, мисля, че малко направихме. Можеха по-добре да се развият нещата. 

- Разликата от водача Лудогорец е 5 точки. Способен ли е Левски да навакса този пасив напролет?
- Пет точки са и доста, и малко, с оглед идните мачове, когато тимовете от първата шестица ще се срещнат още по два пъти. Но по-важното е ние да създадем тим и да се подготвим по метод, по който да бъдем конкурентни на Лудогорец.

- На 1/4-финалите се изправяте против първенеца на България...
- Срещата с Лудогорец е дербито на 1/4-финалите в шампионата за Купата на България. Тук разпоредбите са по-различни. Играе се един мач и задачата е тимът да продължи. Затова ние ще подходим по различен метод в тази среща. Но по-важното сега е зимната подготовка. Ние би трябвало да се подготвим по най-хубавия метод за този и останалите мачове напролет. 

- Удовлетворен ли сте от видяното от футболистите ви?
- В подготвителния развой нямаме никакви забележки към футболистите. Държанието на всички момчета беше безусловно професионално. Загубихме три мача, само че в тях липсваха 4-5 от нашите футболисти поради травми. Играчи, на които разчитахме. Досега не сме го казвали, тъй като не искахме да прозвучи като опрощение. Но откакто сме изгубили тези мачове, няма по какъв начин да бъдем удовлетворени. 

- Кое е най-силното оръжие на Левски сега?
- Най-силно се представяме като тим. Самият професионален живот и в тренировките, и в съблекалнята, и отвън нея, ми харесват. Мисля, че връзките сред футболистите, като колектив на мен ми харесват.

- Вие сте треньор, който държи извънредно доста на дисциплината. Индивидуален ли е методът ви към всеки състезател?
- Това е тематика, с която доста се спекулира. Сигурен съм, че тук са идвали доста по-строги треньори, в пъти по-строги. Просто методът ни е малко по-различен. На моменти в един подобен колектив от 20-25 индивида, не можеш постоянно да коментираш проблемите пред целия тим, и преценяме с кого би трябвало да приказваме самостоятелно и с кого можем да разясняваме нещата пред целия тим. Това е доста значимо и може би от там идва мнението за дисциплината, на която доста държа. Не единствено във футбола, а и в живота, няма по какъв начин да прогресира човек, в случай че няма дисциплинираност и самодисциплина.

- Работите ли по специфичен метод за мотивирането на футболистите ви?
- Това е доста забавно. Едно от първите неща, което ми направи усещане, когато започнах да се интересувам от треньорската специалност беше мнението на легендата в треньорството Ото Рехагел, който беше споделил, че 90 % от работата на треньора е работата като психолог и другар с футболистите, и единствено 10 % чисто треньорска футболна работа. Тогава не ми се вярваше, че това е истина или този човек да е прям. Но с течение на времето се оказа, че в действителност е по този начин. Много е значимо треньорът да е добър психолог и да бъде почтен и прям пред колектива. 

- Виждате ли израстване в юношите от школата на Левски?
- Това, което виждам като работа в школата, още от първия си ден в Левски, е изключителния професионализъм. За наслада на детско-юношеската школа управлението на клуба влага доста и направи доста за децата от Академията. Почти всекидневно използвахме деца от школата, с цел да вземат участие в нашите тренировки. Те се показаха на много положително равнище. Дори имаме концепцията да вземе две или три момчета на подготвителните ни лагери и да им предложим професионални контракти. Наблюдаваме тренировките даже и на най-малките. 

- Какво желаете да пожелаете на левскарите?
- Пожелавам на всички здраве! То е най-важното нещо в нашето битие. Всички да имат по-добър и спокоен живот и повече радостни моменти за всеки с обичания му тим.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР