Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов призна, че клубът носи

...
Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов призна, че клубът носи
Коментари Харесай

Константин Папазов ще предложи забрана за гостуващи фенове в баскетболното първенство

Треньорът на " Левски Лукойл " Константин Папазов призна, че клубът носи виновност за прекратения мач от финалната серия в баскетболното състезание с " Балкан " (Ботевград). Втората среща беше прекратена 3.01 минути преди края, откакто почитателите на сините пробваха да нахлуят на терена. Папазов отхвърли да разяснява почитателите на " Левски ", само че се концентрира върху агитката от Ботевград.

Обвиненията към " Левски Лукойл " бяха, че са разрешили на почитателите да седнат зад пейката на " Балкан ".

Остатъкът от дуела ще бъде доигран през днешния ден по здрач без аудитория в зала " Универсиада ".

" Ние не сме нарушили разпоредбите като клуб. Питайте почитателите за какво са решили да седнат там. С дежурния пратеник отидох и ги помолих да се мръднат, само че те отхвърлиха изрично. На почивката отново пробвах, с цел да няма ексцесии ", сподели Папазов след мача.

" Винаги нашите почитатели са доста неприятни, а другите са доста положителни. Защо не разясняваме другите? Има ли инструкции при такава обстановка в границите на един час да бъде напусната залата? Кой не напусна залата? ", попита треньорът на столичния тим.

Папазов, който е и член на Управителния съвет на баскетболната федерация изясни, че ще внесе предложение за възбрана на гостуващи агитки.

" Ще предложа въз основата на това неприятно събитие да няма гостуващи почитатели на баскетболни мачове в България. Това се е случили в по-напреднали страни като Гърция и Турция. Категорично да се забрани и зад пейките да има почитатели. Ако ние сме нарушили правилника да понесем отговорност за неприятната организация ", сподели още Папазов.

 Публиката на
© LAP.bg

Публиката на " Левски Лукойл " държи бесило на метри зад пейката на " Балкан ".

Според него проблемите са почнали поради хвърлена бутилка от масажиста на " Балкан " към публиката на сините.

Треньорът на отбора от Ботевград Небойша Видич пък изрази подозрения, че провокацията е била планувана.

" Защо тези почитатели не бяха от другата страна като в първия мач. Целият ми костюм беше оплюван, имаше хвърлени бутилки, балони цялостни с брашно и вода, които предадохме на делегата. Това е проведено. Това не са почитатели, които са пристигнали да гледат баскетбол ", сподели Видич.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР