Треньорът на Левски-Лукойл Константин Папазов остана доволен от контролната среща

...
Треньорът на Левски-Лукойл Константин Папазов остана доволен от контролната среща
Коментари Харесай

Тити Папазов: Този отбор има потенциал да се класира

Треньорът на Левски-Лукойл Константин Папазов остана удовлетворен от контролната среща с националния тим на България и А1 Академик. „ Сините” наваксаха сериозен пасив, само че в последна сметка изгубиха, което обаче не ядоса Тити, откакто редица играчи на Левски-Лукойл са в националния тим.

Той предизвести, че лагерът, който се прави за България е потребен, защото всички би трябвало да работят за богатството на родния народен тим.

„ Аз съм удовлетворен от мача и задачата, която имахме. Играч, който през вчерашния ден вечерта дойде, се показа на равнище. Беше тежко, а Боби е със сериозен вирус. За мен беше най-важно в дните, които няма нищо, да помогнем на националния тим. Ние сме тимът, който е най-разклатен от неналичието на националите. За злощастие, това е интервал, в който четирима са с вирус и се надявам на следващия ден всички да са на линия. Предстои тежък мач в Пловдив, а по-важното, което следва е, че Купата не се тренира за един ден. Приел съм като отминалост националния тим. Имаше слаби неща, имаше положителни неща и какво да поправяме. Вариативноста да бъдем на терена във значимите мачове е минимална”, сподели Тити.

„ За мен най-решаващото е в сряда вечерта теренът на Универсиада да е цялостен със здрави хора”, сподели още той.

„ Имаше отвращение в националния на предния треньор да продължи. Начело на националния тим е допустимо най-оптиният треньор в България. Два пъти ни е класирал на Екологичен потенциал и там тимът надскача опциите си. България играе мъчно против равни на него, мощен е против мощните тимове, а това е душeвност. Митко Ангелов е асистент, а с Росен разясняваме доста неща, което значи, че ми има доверие. Това беше скъп лагер и ще си проличи. За него бе значимо да види съществени неща и след това да не губи време. Дава късмет на играчи, които несъмнено тази година се оправят добре. Отборът има прогрес и има късмет да е пети”, продължи Папазов.

„ Ако има нещо позитивно от плана Левски-Лукойл, са момчетата, които се развиват. Младите момчета с неспокойствие не са спали преди лагера. Има преголяма страст в тях. Божидара Аврамов би трябвало да го върнем, защото е състезател, който има темперамент да бъде водач и да поема тежките обстановки. Той несъмнено е с разтърсено самочувствие, откакто 4 месеца имаше контузии, треньорски рокади и от това страда. За страдание, двама от играчите на Левски бяха контузени. Ние можем да разчитаме на нападателна игра в отбрана, с оглед потенциала, който разполагаме. Ключово ще бъде наличието на Сашо Везенков, защото ще даде крила на всички останали и няма какво да крием – без него тимът е радикално друг. По-малко фокусът ще е върху тях, а огромният – върху него. Убеден съм, че желанието му е да се направи най-хубавото. Ако той пристигна, съм оптимист, че този тим има капацитет да се класира. Трябва да отбележим, че Любо Минчев сложи положителни основи. Ние бяхме грубо ощетени преди в Русия и да имаме действително наличие на финалите, само че сме дребна страна. Като човек, съм оптимист”, приказва още той.

„ Може би някой в този момент вършат паралели за какво по негово време не е имало подобен лагер. Който е изискал, няма проблем. Всички дружно би трябвало да оказваме помощ на националния тим.

„ Левски към този момент завърши със селекцията си. Човек в никакъв случай не би трябвало да споделя – в никакъв случай. На 29-и ще се знае дефинитивно, само че за Купата сме с този състав. Брандън е болен, защото неговият вирус е най-тежък от това, което знаем. Три дни е с 39-градусова температура. По-добре в този момент, в сравнение с след 10 дни. Част от нашата неизбежна работа са контузиите”, приключи Тити Папазов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР