Треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди гостуването на

...
Треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди гостуването на
Коментари Харесай

Топузаков: Все още всичко зависи от нас

Треньорът на Левски Елин Топузаков даде конференция преди гостуването на Локомотив (Пловдив) от XXXII кръг на Първа лига.
Мачът е в неделя от 20:00 часа на стадиона в парк „ Лаута “.

„ Най-вече би трябвало да осъществяваме ситуациите в офанзива, които сътворяваме, да бъдем по-хладнокръвни, да бъдем по-точни в завършващия удар. Не мога да се оплача, сътворяваме много, само че става уязвимост да не означаваме “, разяснява Топузаков.

„ Част от играта е в края на сезона да тежат картони и санкции. Банално и факсимиле е, само че всеки, който има шанса да стартира, би трябвало да потвърждава себе си и да оказва помощ на тима, с цел да се поздравим с триумф най-после “, продължи наставникът по отношение на наказванията в отбрана.

„ Вярвам на всички играчи в съблекалнята. На който когато му пристигна шансът или когато аз преценява, би трябвало да се възползва оптимално. Това е един тест за всеки един, който влиза в стартовите 11, да потвърди себе си. Още в първите мачове загатнах, че ще дойдат и недобрите резултати, ще получим гол, все в миналото щяхме да загубим точки или мач. Въпросът беше да имаме куражът да продължим и да следваме нашата цел. Все още всичко зависи от нас. Защитата и сигурността е значима, с цел да може да трупаме точки “, счита треньорът.

„ Имаме кураж. В последните две тренировки виждам пламък в очите на футболистите. Тренират с хъс. Надявам се да го прехвърлим в мача, да сме непримирими, да се борим с футболни причини за успеха, с цел да можем да реализираме задачата, която е Европа “.

„ Ще избегна тематиката за съдийството. Видях в предходния мач в Пловдив не желая да споделям наклонност, само че лек предумисъл, където ни е слабото място, да се отслаби тима. Ние сме си отговорни. Съдийският фактор не ни повлия да си вкараме ситуациите, да спечелим повече точки. Ние си гледаме нашата градина. Работим върху завършващата фаза, тъй че да сме сполучливи да осъществя това, което сътворяваме “.

„ По-скоро Анте Блажевич няма да играе, да не кажа твърдо не. Той не е упражнявал обикновено 9-10 месеца. Последните тренировки се включи с готовност, нямам забележка към неговата дисциплинираност в тренировките, само че е доста надалеч откъм игрова процедура “.

„ Анализирали сме последния мач с " Локомотив ", извадихме си поуките, с цел да се представим по-добре. Ако не го създадем, сме простаци. В последна сметка във футбола няма възмездие и реванш. Това е друг мач. Надявам се на мотивацията на тима, с цел да спечелим “, сподели още той.


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР