Треньорът на Кубрат Пулев Божидар Бояджиев коментира взетото решение за

...
Треньорът на Кубрат Пулев Божидар Бояджиев коментира взетото решение за
Коментари Харесай

Треньор на Пулев: Трудно се взима такова решение

Треньорът на Кубрат Пулев Божидар Бояджиев разяснява взетото решение за отказването на мача на Кобрата против Антъни Джошуа за международната купа.

"Със сигурност не е елементарно да се вземе такова решение, след всичките старания, положени, с цел да се реализира отлична спорто-състезателна форма, не е било елементарно да вземе това решение, травмата евентуално е много сериозна ", разяснява треньорът Бояджиев.

"С отчасти раздран гръден мускул той не може да прави съвсем нищо. Той не може да употребява ръката пълноценно при такава травма. Едно скъсване там понижава сензитивно силата, той не може да употребява пълноценно ръката, няма по какъв начин да се нанасят удари, нито прави, нито ъперкъти. Много сериозна е тази травма. Когато се подписа договорът за този мач, Кубрат разяснява, че му е малко времето за подготовка, това е една от аргументите да се стигне до там, евентуално при изтощеност на мускула се получава това, при разбъркване на типа подготовка се получава подобен вид контузия, форсирана е подготовката. Коментирали сме, че той отива на този мач, с цел да го завоюва. Старал се е, да бъде друг, травмата е пристигнала при спаринг в петък, в понеделник на спаринга е почувствал болки и е отишъл на обзор ", сподели Бояджиев.

"Поне 12 седмици е подготовката за подобен мач, с цел да бъде подготвен за подобен мач даден боксьор, с цел да може мускулатурата да е подготвена за подобен дуел ", добави той.

Джошуа: За мен единственото, което се трансформира, е името

Зауерланд: Не се тревожете, ще създадем Кубрат международен първенец

Пулев за Дарик: Приключвам с бокса за октомври, оставам кандидат за купата

Пулев: Решението не беше елементарно, не всичко е пари
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР