Треньорът на казахстанския Астана Станимир Стоилов отказа да критикува играчите

...
Треньорът на казахстанския Астана Станимир Стоилов отказа да критикува играчите
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Искаш ли добър футбол, вадиш пари

Треньорът на казахстанския " Астана " Станимир Стоилов отхвърли да подлага на критика играчите си след провалянето с 1:3 от " Спортинг " в първия дуел сред двата отбора от 1/16-финалите на Лига Европа.

Той съобщи, че е угрижен от неприятното финансово положение на клуба, което уточни като съществена причина за слабите резултати. Стоилов добави, че ще приказва за бъдещето си след реванша в Лисабон на 22 февруари.

" Може да разделим мача на две елементи. Първото полувреме беше идеално, имаше моменти, в които можехме да вкараме повече от един гол. Бяхме солидни и в защита. В първите 15 минути на втората част загубихме централизация и допуснахме головете. След изгонването на Логвиненко стана доста тежко. Когато правиш неточности в Европа, биваш осъден . На реванша ще играем същия футбол, който сме показвали до момента. "

" Мога умерено да кажа, че играчите ми изгубиха централизация. Имахме толкоз доста проблеми през годината, че не чаках да имаме толкоз високо равнище. Във футбола няма по какъв начин да се развиваш без пари. " Спортинг " се укрепи, давайки 40 милиона евро за футболисти, а ние привлякохме свободните сътрудници Перцух, Станойевич и още един. Ясно е, че нашият спонсор не желае да се развиваме . "

" Как мога да покачвам звук на моите играчи или да се дразня на Логвиненко за аления картон?! Искаш ли добър футбол, вадиш пари. Няма награди, това не може да продължава. В Европа никой не може да повярва, че може да поддържаме такова равнище при тази обстановка. "



" Ще приказвам за моето бъдеще след реванша със " Спортинг " . Надявам се, че разсъдъкът на нашите спонсори ще надделее и ще намерят решението на проблемите. Когато нещо върви добре не се скапва и да строиш отначало. Така не се получава. Казвал съм, че има и рационални хора в клуба, само че откакто играчите не са взимали награди от 2-3 месеца насам, по какъв начин да им приказвам?! Каква тирада да експортирам пред тях? Ако най-хубавият тим в страната не се развива, по какъв начин ще се развива клубният футбол? "

" Как тогава да поема националния тим? Не съм подавал документи, с цел да декларирам предпочитание да бъда народен селекционер на Казахстан . Сега е по-добре да се прибера и да си почивам. Ако има оферта, ще си помисля. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР