Треньорът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Петков

...
Треньорът на женския ни национален отбор по волейбол Иван Петков
Коментари Харесай

Иван Петков: Трябва да приемаме националния отбор като кауза

Треньорът на женския ни народен тим по волейбол Иван Петков приема ново предизвикателство, като поема представителния ни отбор при дамите. Мнението на експерта за идната работа в идващото изявление пред Българска национална телевизия.

" За мен това е ново предизвикателство и огромна чест да бъда народен селекционер. Приемам го и като отговорност към българския волейбол и ще направя всичко допустимо девойките да го одобряват по същия метод. "

Малшанс за една от най-хубавите ни волейболистки Елица Василева, която претърпя интервенция. Ще може ли тя да вземе присъединяване през това лято в мачовете на националния отбор?

" Тя е мощен темперамент. Справя се с компликациите. Елица се надява да вземе присъединяване на Световното състезание. И на двама ни не ни е минавало през главата, че тя няма да взе участие на това състезание. "
 България загуби първата контрола в Белград
Няма по какъв начин да не направи усещане отсъствието на имена като Емилия Николова и Страши Филипова.

" При Николова са малко по-делекатни нещата. Тя има по-различни цели. Самата " Голтън лига " е шампионат, на който би трябвало да дадем късмет на по-различен кръг от състезателки. Те би трябвало да почувстват отговорността на сходни мачове. Това че някои състезателки не са попаднали в състава не значи, че повече няма да бъдат част от националния тим. "

Какво ще гоните в " Голдън лигата "?

" Този шампионат ти дава опция да влезнеш в най-комерсиалното съревнование - Купата на нациите. За да влезем там, ни би трябвало край. Не са без значение и точките, които подвигат рейтинга и местата, които България заема в международната класация. Сегашното място не е по никакъв начин положително. "



Голямата цел си остава Световното състезание. Групата ни можеше да е малко по-лека, като че ли?

" С оглед на другите групи нашата е доста сериозна. Надявам се нещата да се развият по най-хубавия метод за нас. Да се подготвим добре и да създадем задълбочени разбори след " Голдън лигата ". Да си поставяш високи цели значи, че планираш добре нещата. Тези цели би трябвало да се следват една по една и да бъдат реалистични. Според мен на този стадий би трябвало да се борим да влезем в осмицата. От там насетне единствено Господ знае дали ще се случат нещата, уповавам се да имаме късмет. "

Имаме много мощни състезателки в огромни европейски клубове. Къде са обаче триумфите на национално равнище?

" Отбора има в действителност страхотни състезателки. Всички сме се надявали, че ще пристигна моментът, в който ще имаме положително класиране. Надявам се, този миг да е в този момент. Нещо би трябвало да се промени освен като метод на работа, само че и възприемането на националния тим като идея е значимо. Трябва всички от първия до последния човек в тима да даваме всичко от себе си и да действаме с национализъм ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР