Треньорът на женския национален отбор по волейбол и Марица (Пловдив)

...
Треньорът на женския национален отбор по волейбол и Марица (Пловдив)
Коментари Харесай

Иван Петков: Тайничко мечтая за олимпиада

Треньорът на женския народен тим по волейбол и Марица (Пловдив) Иван Петков даде обстойно изявление за новия брой на списание „ СПРИНТ " . Специалистът приказва искрено по всички настоящи тематики в играта. Ето и част от текста. Останалите отговори можете да намерите само в " СПРИНТ ".

- Всеки мечтае да стане олимпийски първенец, международен и европейски отличник. Вашите фантазии, допускам са същите, само че...

- Тайничко си бленувам да отида на олимпиада. Дали е фантазия или професионална цел, ще бъде задоволство, което ще бъде неописуемо. Това в случай че стане, ще го слага на най-високото равнище в моите триумфи. Е, в случай че спечелим европейско състезание или международно, може би това ще е топ. На този стадий обаче в случай че се класираме на олимпиада, ще бъде нещо необикновено.

- Предстои международно първенство…

- Идеята е в този тип на тима с налагането на млади състезателки и включването на още по-млади да се сътвори конкуренция. А и самите състезателки със спечелването на шампионатите да почувстват по-голяма убеденост и самочувствие, което да способства за по-голяма широчина и конкуренция. Мисля, че успяхме да го създадем. Редно е да се гласоподава доверие на тези девойки и на международното. Зависи обаче кой по какъв начин ще се оправи в контролните мачове и подготовката за Япония.
 Иван Петков: Участието в групите на Шампионската лига е огромно самопризнание за нас (видео)
- Докъде ще стигнем на международното?

- Малко ми е мъчно да отговоря на този въпрос. Искам да видя тимът по какъв начин ще играе против противници като Русия, Сърбия, Белгия. С тях имаме контроли. Знам че тимът има капацитет, само че не знам на този стадий по какъв начин ще реагира. Имам вяра, че тимът ще успее да изиграе положителни мачове, които да ни дадат опция да се борим за задачите, които са ни сложили от федерацията - влизане в осмицата.

И още в изявлението:

- Любопитства ли Иван Петков за персоналния живот на волейболистките?

- Готов ли е да се раздели с Марица?

- Как стана треньор на националките?

- Какви са възможностите на Марица в Шампионската лига?
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР