Треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов сподели

...
Треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов сподели
Коментари Харесай

Петър Касабов пред ТОПСПОРТ: Вярвам в момичетата, ще дадем максимума от възможностите си

Треньорът на женския народен тим по битка Петър Касабов показа пред ТОПСПОРТ упованията си за започващото на следващия ден Световно състезание. Мондиалът ще се организира в Унгария.

Специалистът съобщи, че има вяра във опциите на всички национални състезателки, като изрази съжалението си за контузените ни " лъвици ". Естествено, той добави, че Елица Янкова, Мими Христова, Миглена Селишка и Евелина Николова ще имат задоволително шансове да потвърдят уменията си през идната година.

Мнението на господин Касабов, споделено пред медията ни:

Остават броени часове до началото на Световното състезание по битка. Какво е настроението в тима, има ли детайлности към положението на контузените ни девойки?
- Да. Мондиалът чука на вратата, по този начин да се каже. Всички са подготвени за началото и ще разкрият цялостния капацитет и благоприятни условия, с които разполагат. За страдание вести към положението на контузените състезателки няма. Елица, Мими, Ева и Меги отпадат от сметките за шампионата.

Това е сериозна загуба за отбора ни, поради самостоятелната класа и качества на всяка от упоменатите боркини.
- Така е. Наистина не беше доста прелестно да се случи всичко това в тъкмо този миг. Но това е ситуацията - одобряваме го и излизаме уверени на тепиха в Унгария.

 Снимка 358731

Вече бяхме уведомили аудиторията ни за тежките контузии на Елица и Меги. Няма ли даже дребен късмет за Мими Христова да се бори?
- За страдание не. Не е в положение да го направи.

Знаем какъв брой сърцата и можеща боркиня е тя. Често се случва да я виждаме с всевъзможни контузии, само че все пак продължава битката, в дословния и метафоричен смисъл.
- Да. Този път обаче няма да може да се включи. Но всички девойки ще имат задоволително благоприятни условия да се потвърдят през идната година. Не е като да нямаме задоволително събития в идния календар.

 Мими Христова сподели за какво битката е един от най-трудните спортове, завоюва сребърен орден в Каспийск
Мими Христова сподели за какво битката е един от най-трудните спортове, завоюва сребърен орден в Каспийск

Националката ни показва страховит темперамент

Разчитаме на европейските си шампионки, както и на медалистките от последните надпревари за съществени достижения на Мондиала. Бихте ли се заел с някаква прогноза, въпреки и единствено ориентировъчна? Нормално е да чакаме медали, а за какво не и трофеи.
- В доста добра форма са, обикновено е да има упования, тъй като девойките не стопират да демонстрират израстване в редица параметри. Но не бих желал да ги товаря с нещо съответно, като прогноза. Да покажат това, което могат. Това желая аз.

Проведохте чудесна подготовка. Доволен ли сте от изискванията и изобщо от всичко, което ви бе предоставено?
- Разбира се. Изключително признателни сме на федерацията и на спортното министерство за всичко, което вършат за нас. За грижите им към нас, доверието към тима и несъмнено за всички предоставени условия за подготовка.

 Снимка 347747
Източник:

Участвахте и в няколко шампионата. Това е оптималният вид за доказване на формата и повишение на класата на всеки обособен герой.
- Това беше огромен плюс за нас, да. Знаете, че точно по време на сходни участия в мощни шампионати могат най-добре да се изчистят неточностите в представянето на всеки играч, а несъмнено и да се подобрят оптимално всички аспекти от подготовката.

Позволих си да кажа на Тайбе, когато ми гостува в студиото, че съгласно мен това е нейната година. До момента тя изцяло оправдава тези ми упования. Ще стъпи ли тя на международния връх?
- Аз споделям по този начин - когато някой е ставал номер едно в света на предходен стадий от кариерата си, както е при нея със международната й купа на девойки, няма причина да не може да го направи и в този момент. От нея зависи.

 Тайбе Юсеин: В битката няма отричане, самодисциплината е водеща, когато преследваш огромната цел
Тайбе Юсеин пред ТОПСПОРТ: В битката няма отричане, самодисциплината е водеща, когато преследваш огромната цел

" Валентин Йорданов постоянно ми е бил идол "

Желая триумф освен на нея, само че и на всички девойки, които ще пазят името на България, в опит да завоюват международно злато!
- Благодаря! Надявам се, че ще се представим допустимо най-добре.

 Снимка 359101
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР