Треньорът на Интер Симоне Индзаги не скри разочарованието си след

...
Треньорът на Интер Симоне Индзаги не скри разочарованието си след
Коментари Харесай

Индзаги: Това е болезнена загуба

Треньорът на Интер Симоне Индзаги не скри разочарованието си след загубата с 0:2 в дербито с Ювентус. Според него тимът му не е заслужавал сходен резултат с показаното на терена, само че добави, че сходни конфликти се вземат решение от дребните елементи, а явно играчите му не са били задоволително съсредоточени във значимите моменти.

" Изиграхме положително първо полувреме, само че не може след такова показване и на този стадион да се прибереш при 0:0 на почивката. Точно за това скърбя най-вече. И втората част започнахме добре и ударихме греда след шута на Чалханоолу, само че по-късно получихме гол на контраофанзива. Впоследствие позагубихме стабилността си, само че все пак имахме благоприятни условия да изравним. Вместо това обаче получихме второ попадение. Това е мъчителна загуба против огромен противник. Това е футболът. Миналият сезон може би ги победихме несправедливо, а през днешния ден 2:0 несъмнено не е обективен резултат. За страдание, тези мачове се вземат решение от дребните елементи, а ние допуснахме неточности, тъй че би трябвало да се представяме по-добре ", съобщи Индзаги.

Интер позволи поредна загуба в огромно дерби, откакто преди този момент бе надигран и от Милан, Рома и Лацио. Освен това не е спечелил нито една точка от губеща позиция.

" Трябва да играем по-добре в тези конфликти. Не може по този начин да пропущаме да вземем преднина след ситуациите, които сътворяваме. Всичко е в детайлите, тъй като в тези мачове всичко е на ръба. Четри дни не спряхме да работим, откакто се прибрахме от Мюнхен, с цел да знаем по какъв начин да стопираме тези контраатаки, по кое време да създадем ранен фаул, само че и при двата гола на Ювентус направихме дарове на противника. Може да получим гол даже и в мачове, в които играем добре. Проблемът е, че сме прекомерно безредни, когато опитваме да се върнем в мача. Този дуел ми подсети на тези с Удинезе и Рома, които можеха да са най-малко равенства, вместо загуби. Успяхме да намерим неизменност в играта ни в Шампионската лига, само че не можем да създадем същото и в Серия " А ", добави експертът.

Той разяснява и какви са задачите на тима до края на сезона.

" В този миг първата цел е да покажем неизменност. Преди този мач имахме четири победи, а единствено след няколко дни би трябвало да се завърнем на терена. Подобна загуба може да се отрази отрицателно психически, защото това бе значим мач. Бяхме отбелязали голове в 24 поредни мача, само че този път не се получи ", приключи наставникът.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР