Треньорът на Интер Антонио Конте не бе щастлив след загубата

...
Треньорът на Интер Антонио Конте не бе щастлив след загубата
Коментари Харесай

Конте: Първият гол реши мача

Треньорът на Интер Антонио Конте не бе благополучен след загубата с 0:2 в дербито с Ювентус. Той счита, че първият гол на Аарън Рамзи бил основният миг, който е наклонил везните в интерес на торинци. Специалистът призна, че “нерадзурите” има още над какво да работят, с цел да стигнат равнището на “бианконерите”.
“Мачът бе много равносилен до първия гол. Всъщност ние започнахме второто полувреме по-добре, само че попадението на Рамзи промени всичко, изключително в психическо отношение. То даде самочувствие на противника и намали нашето. След това по този начин и не успяхме да се съвземем. Разликата сред нас и Ювентус, в случай че не броим отсрочения мач със Сампдория, е 6 точки. Това са двете загуби на “Сан Сиро” и тук. Опитахме да се движим в тяхното движение, само че би трябвало да си създадем изводите от тези две загуби. Те би трябвало да ни оказват помощ да израснем и да разберем къде се намираме. Не бива да изпадаме в обезсърчение, тъй като бе ясно, че има разлика сред двата отбора. Резултатите приказват красноречиво - те завоюваха и двата мача, а ние сме с нула точки. Трябва да натрупаме повече темперамент, в случай че желаеме да се борим на най-високо равнище. В техния тим има играчи, които имат повече убеденост спрямо тези при нас. Има какво да подобряваме в това отношение”, счита Конте.
След това наставникът изясни и за какво Ювентус е с класа над останалите тимове в Италия сега.

“Ювентус е тим, който става по-силен година след година към този момент осем следващи сезона, добавяйки класни играчи с доста опит и титли зад тила си. В същото време нашият план стартира преди седем месеца и ние вършим най-хубавото, на което сме способни, само че няма по какъв начин да се съпоставяме с тим, който господства в Италия в последните осем години. Ние се опитваме да си слагаме по-високи цели с всеки идващ сезон. Но би трябвало да изградим този план тухла по тухла, година след година, с цел да стигнем равнището на опит, класа и темперамент, което Ювентус има. Струва ми се, че всички тимове изостават в това отношение от тях в момента”, добави експертът.

Серия А 26 кръг, неделя 8 март  Ювентус 2:0краен резулат  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР