Треньорът на Григор Димитров Даниел Валверду коментира пред Sportal.bg от

...
Треньорът на Григор Димитров Даниел Валверду коментира пред Sportal.bg от
Коментари Харесай

Треньорът на Григор пред Sportal.bg: Целта е да намалим грешките

Треньорът на Григор Димитров Даниел Валверду разяснява пред Sportal.bg от какво е удовлетворен и какво желае да се усъвършенства в играта на българския тенисист след първите му два мача на " Ролан Гарос ".

" Мисля, че оправи се в първия мач доста добре, изключително първоначално. Загуби малко централизация в средата на втория сет, само че като цяло се оправи с упованията от първия мач доста добре, игра солидно ", показа Валверду.

" Вчера беше доста дълъг мач и беше много топло. Видяхте при противника му това се отрази физически. Този дуел сподели, че работим вярно за физическата подготовка на Григор и той е подготвен да играе дълги мачове даже когато е горещо.

Срещу Доналдсън всеки сет бе оспорван, което значи, че имаше напрежение от самото начало. Понякога има дълъг мач, само че не всички сетове са оспорвани. Да играе над четири час при тези условия - това е добър знак. Показва, че Григор е добре квалифициран. Той се бореше чудесно, само че в някои моменти от мача направи прекомерно доста неточности. Целта за идващия мач е да понижим до най-малко тези неточности ", разяснява експертът от Венецуела.

Marathon man!@GrigorDimitrov fights past Jared Donaldson 6-7(2) 6-4 4-6 6-4 10-8 in four hours and 19 minutes pic.twitter.com/6MLXRR0ibz
— Tennis TV (@TennisTV) May 30, 2018
Валверду показа и какво би трябвало да направи Григор на следващия ден против Вердаско, с цел да има шансове за триумф: " Очаква ни сложен мач на клей. Вердаско имаше доста положителни резултати в предишното. Той играе чудесно от началото на шампионата и през вчерашния ден завоюва безапелационно.

" Ще бъде предизвикателство. Трябва да се фокусираме върху това да понижим непредизвиканите неточности и в това време да се опитваме да сме нападателни, тъй че Вердаско да не е в удобната си зона, което значи да играе доста с форхенда си и да изтегля Григор обратно. Трябва да се опита да накара Вердаско да се усеща некомфортно с разнообразна игра ".

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Париж
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР