Треньорът на Фиоретина Стефано Пиоли даде дълго и изключително емоционално

...
Треньорът на Фиоретина Стефано Пиоли даде дълго и изключително емоционално
Коментари Харесай

Треньорът на Фиорентина с горестни откровения за Астори

Треньорът на Фиоретина Стефано Пиоли даде дълго и извънредно прочувствено изявление по тематиката, която по едно и също време вълнува и унищожава цяла Флоренция – непредвидената кончина на клубния капитан Давиде Астори. Наставникът, който пое отбора преди началото на сезона, съобщи, че мъчно се оправя с неналичието на темперамент като Астори освен във футболен проект.

В началото на месеца 31-годишният италиански национал умря ненадейно от инфаркт в съня си и потопи в тъга цялата Серия А. Това се случи часове преди гостуването на „ виолетовите” против Удинезе, след това отсрочено дружно с 6 други срещи от калчото.

Фиорентина кръсти базата си на Давиде Астори

„ Аз си имам своите привички – постоянно ставам рано и закусвам в 7,30 часа сутринта”, описа Пиоли в изявление за „ Кориере Фиорентино”. „ Подготвях се за мача, мислех какво да кажа на момчетата, с цел да ги стимулирам даже повече. Спомням си, че таман бях провел диалог с моята щерка Карлота, която се беше обадила да ме чуе.”

„ Тогава доктор Лука Пенгуе и отборния управител Алберто Мараньон ми се обадиха: „ Слез долу, ела долу незабавно.”

„ Слязох в стая 118 по пижама, Марко Спортиело (вратарят на тима, който финален е видял Астори жив предната вечер – б.р.) към този момент беше там. „ Шефе, Давиде е умрял.” Аз към момента не разбирах изцяло.”

Трогателни фотоси по какъв начин Италия отдаде респект на Астори

„ После, като отворих вратата, видях Пенгуе и Мараньон да плачат, а Астори лежеше в леглото си. Изглеждаше задремал, само че казусът не беше подобен.”

„ Най-трудното от всичко бе да потегли по стаите, с цел да кажа на останалите от тима какво се е случило. Не поисквам това никому.”

„ Случилото се беше съществено. Аз се опасявах за играчите си. Във вторник, когато подновихме тренировки, беше доста тежко. Много от младите може би не разбираха изцяло какво е станало. Да се преоблечем, да работим и да упражняваме без Давиде в оня следобяд сътвори възприятие на пустош във всеки от нас.”

„ Започнах да приказвам, само че първо попитах дали някой желае да каже нещо. Онези, които се престрашиха, обявиха: „ Искаме да продължим да изповядваме полезностите на Давиде, желаеме да го създадем за него. От признателност и любов.”

„ В този момент разбрах, че имаме силата да стартираме изначало, до момента в който разбираме какво ни е било отнето. Аз самият към момента се мъча без него. Имаше симбиоза сред мен и Астори, липсва ми да слушам неговия глас на терена.”

„ Сега виждам нещата като опция: за града, за почитателите, за всички нас. От тази покруса, през която прекосяваме, би трябвало да извадим нещо положително за бъдещето, тъй като единствено с единение и пристрастеност можем да реализираме значими резултати.”

„ Нека сме наясно, тук не става дума за рецензия. Тя е нещо обикновено за футбола, част от играта е. Едно е да вървиш дружно в една посока, а напълно друго е да извлечем предимство от загуба, която би могла елементарно да ни раздра.”

„ Разбирам, че физическата отдалеченост на притежателите Диего и Андреа Дела Вале може да е засегнала някого, само че от самото начало те са отсреща и показват интерес към тима. Да създадем нещо ново значи да бъдем наясно с това какво можем и какво би трябвало да сторим. Познавам Флоренция, по тази причина не ми беше нужно да видя тези 10 хиляди души на Пиаца Санта Кроче (при погребението на Астори – б.р.), с цел да бъда очарован. Давиде ни научи, че със съвестност и успокоение можем да реализираме велики неща. Това ни е по силите”, добави Пиоли.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР