Треньорът на Даря Касаткина - Филип Дьоес - направи поредната

...
Треньорът на Даря Касаткина - Филип Дьоес - направи поредната
Коментари Харесай

Треньорът на Касаткина й дръпна реч в стил “Ал Пачино”

Треньорът на Даря Касаткина - Филип Дьоес - направи следващата си забележителна тирада по време на пауза за консултация на корта с възпитаничката си в много трагичен за нея миг. Касаткина губеше с 2:6, 1:4 на финала в Москва от Онес Джабюр, като и предстоеше да сервира.

Важно е да се означи, че след въпросните вдъхновяващи фрази Касаткина върна пробива, с който изоставаше, а след това завоюва тайбрека във втория сет на 3. Третата решителна част също бе извоювана с 6:4 от нея, с което тя продължи страхотното си показване през сезона и се поздрави с купа “Кремъл”.

Down 6-2, 4-1 down, a despondent Daria Kasatkina called out Philippe Dehaes @tennisrussia.

Here’s what he said: pic.twitter.com/K6VuDIjM8A
— WTA Insider (@WTA_insider) October 20, 2018
“Имаме 10 минути да намерим решение, какво предлагаш? Не мисли, че не е допустимо! Все още сме в мача, ще сервираш и какво ще създадем? Кажи ми една съответна цел. Ще направиш кик сервис в тялото й, няма повече да сервираш на форхенда й. А на всеки ретур оттук насетне ще връщаш топката в средата на корта и оттова ще играеш колкото можеш повече топки на бекхенда й. Не мисли, че е невероятно, още сме в мача. Ако мислиш, че е приключил, дано си сменяме работата, само че аз не желая да си променям работата, а да печеля с теб тази купа тук.

Ще го направиш, ще играеш всяка точка по един и същи метод, просто остани в съсредоточена в точката. Не се отхвърляй, гледай резултата, можеш да го направиш”, сподели безапелационно Дьоес, който и в други мачове е привличал вниманието към себе си с вдъхновяващите си речи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР