Треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов - Геша коментира пред

...
Треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов - Геша коментира пред
Коментари Харесай

Геша: Силно се надявам това нещо да отмине и да се играе футбол

Треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов - Геша разяснява пред Football24.bg някои наболели тематики от последните дни. Известно е, че шампионата бе спряно поради епидемията от COVID-19, която обгърна България, а изясненост по кое време може да продължи шампионата няма. Има много хрумвания по какъв начин да се действа, в случай че епидемията не стихне скоро, само че Геша е оптимист, че всичкото това нещо ще отмине и е безапелационен, че под каквато и да е форма шампионата би трябвало да се доиграе.

За коронавирусната зараза и прекъсването на футбола
Честно казано обстановката е доста неприятна. Силно се надявам това нещо да отмине и да се играе футбол. Оптимист съм. Мисля, че след десетина дни ще пристигна пика на болестта у нас и по-късно нещата ще постихнат. Ако това се случи разновидността да се играе футбол през май месец е действителен. В никакъв случай не съм последовател на концепцията да се анулират шампионатите. По този метод се обезценява труда на доста момчета и на доста тимове, които са се представяли по в действителност добър метод. По един или различен метод шампионата би трябвало да се доиграе. Така ще бъде почтено.

Трябва ли да има заплати по време на епидемията?
Защо да няма? Все отново тимовете, като има пауза, икономисват много пари. Пари от храна, пари от лагери, пари от съдийски такси за мачовете, както и пари от път. Тези момчета не могат да се оставят по този начин. Има много тимове към този момент, които са с понижени заплати. Трябва да получават по нещо момчетата, с цел да има с какво да се хранят и с какво да си гледат фамилиите.

Защо Спартак (Варна) стигна до това състояние сега?
Спартак ми е на сърцето и това е ясно. Мисля, че там не си подредиха вярно целите още в самото начало. Там не страдат от липса на пари. Нещата започнаха добре. Един тим обаче би трябвало да си подреди вярно нещата и харчовете, с цел да могат работите да вървят.

Идеята за служебно попълване на Втора лига с тимове, които имат финансови благоприятни условия като да вземем за пример Оборище (Панагюрище) и други отбори, които разполагат с пари.
Според мен това е добра концепция. Наистина се получи неприятно първо с Верея, по-късно с Поморие, а по-късно и със Спартак (Плевен), който явно изпитва финансови усложнения. Според мен няма да е неприятно групата да се попълни, както преди година беше в Първа лига, с тимове, които могат да подсигуряват бюджет и ще могат да вземат участие обикновено. Има такива тимове. Както ти сподели, Оборище е подобен, Черноморец (Бургас) също е тим с положителни финансови благоприятни условия. Созопол там са добре нещата, те са първи в своята група.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР