Треньорът на Черно море Илиан Илиев обяви, че клубът обжалва

...
Треньорът на Черно море Илиан Илиев обяви, че клубът обжалва
Коментари Харесай

Илиан Илиев видя генералска връзка в наказанието си от БФС

Треньорът на " Черно море " Илиан Илиев разгласи, че клубът апелира наложеното му през предходната седмица тежко наказване от 4 мача. Дисциплинарната комисия към БФС глоби наставника с претекст, че е обидил основния рефер на мача против " Септември " (Сф) Димитър Димитров.

Илиев обаче разкри пред уеб страницата " Петел ", че е научил детайлности и те освен му дават учредения да апелира, само че и били прекомерно смущаващи. Специалистът загатна, че наказването му се е дължало на остаряла злост към него от страна на някогашния началник на комисията " Етика и Феърплей " ген. Васил Василев.

" След дните от този мач до момента приказвах с много хора и разбрах от кое място идва моето наказване, само че има извънредно доста пропуски във формулировката му и са налице безспорни предпоставки за анулация на глобата, сподели Илиев. За едно и също нарушение аз съм осъден два пъти . Делегатът Димитър Димитров Велинов е написал в отчета, че съм отправял нецензурни репликии към съдиите и им споделил да го пишат в отчета. Главният арбитър и четвъртият обаче са отказали да го създадат, тъй като не били чули сходно нещо, след което са били заплашвани с наказване , че не са го създали.

Наказанието ми идва от въпросния пратеник, който е племенник на ген. Василев. Преди време, когато ген. Василев беше началник на Етичната комисия на БФС, ми беше издействал наказване от един мач, защото съм блъснал бутилка в земята. Той гледал дуела по малкия екран и по негово гледище Етичната комисия се намеси и ме наказаха. Сега актуалното ми наказване също идва по тази скица, защото дежурният пратеник на срещата със " Септември ", както споделих е племенник на ген. Василев и го наследи в делегатството . Не знам по каква причина не съм от любимците на генерала, само че в резултат на този донос, написан от племенника му, ме глобиха. Надявам се глобата ми да бъде анулирана, тъй като за едно и също нещо имам две санкции и има пропуски при формулиране на наказването ", разяснява Илиев.

Треньорът допълна, че наказването му предстои на анулация, защото е погрешно несъмнено: " Запознавайки се с цитирания текст на член 34, алинея 1, т. 2, т. 6, т. 9, предложение 3 от Директива за птиците, открих, че член 34, ал.1 се отнася до нарушавания осъществени от треньора, само че т. 2 приказва тъкмо за нарушавания, глобени с жълт картон, което се препокрива с първото наказване от 1 мач . Що се отнася за т. 6, от член 34, алинея 1, то от същата при прочит се открива, че не е независима, а би трябвало да се преглежда единствено дружно с т. 5 от член 34, а там се разисква кои лица ще бъдат наказвани при червен картон, какъвто не съм получил . В умозаключение открих, че член 34 от Директива за птиците няма т. 9, приложение 3. А има подточка 9, каквато не посочена . "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР