Треньорът на Ботев Станислав Генчев почти сигурно ще бъде освободен.

...
Треньорът на Ботев Станислав Генчев почти сигурно ще бъде освободен.
Коментари Харесай

Зингаревич: Работата на Генчев изглежда като саботаж, Платек ще реши бъдещето му

Треньорът на Ботев Станислав Генчев съвсем несъмнено ще бъде освободен. Генчев е на среща с управлението на Ботев и след неговия край ще стане ясно бъдеще му. 
Прочетете още
Собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич приказва пред Дспорт и дефинира работата на Станислав Генчев като бойкот. 

Той добави, че спортния шеф Артур Платек ще избрани бъдеще му.

В Ботев стартира сериозна чистка, а през вчерашния ден Зингаревич разгласи, че няма планове да подава оставка. Освободени бяха прокуриста Асен Караславов и пресаташето Тодор Благов. От през днешния ден работа в клуба стартира Радостин Кишишев, който ще е административен шеф.

Очаква се още промени. 

По-късно през днешния ден пък почитателите на Ботев се събират да решат какво ще вършат отсам натък след слабите резултати и апелите на Илиян Филипов Зингаревич да се махне от клуба.

Ето какво съобщи Зингаревич:

- Имате ли доверие в треньора и неговия щаб?

- Лично мисля, че не вървим в вярната посока и нещата, които се вършат и методът, по който се менажират и атмосферата, която се основава в клуба, тъкмо в този момент не мисля, че има метод. Мисля, че има по-добър път, в сравнение с при сегашния щаб. Това ще бъде решение на Артур. Негова отговорност е, само че мисля, че скоро ще вземе решение.

- За прехвърлянията в Ботев Пловдив. Треньорът непрекъснато приказва за неналичието на прехвърляния и че желае нови играчи. Това опрощение ли е за неприятните резултати?

- Зависи какво имаме поради за неприятни резултати. С две точки от шест мача, желае да промени целия тим ли? Или какво? Като непрекъснато споделя, че желае други играчи и не приказва за личните си, той просто загуби съблекалнята. Не мисля, че има почит сред треньора и играчите. Няма доста играчи, които желаят да се борят за този ментор и не е, тъй като не желаят да се борят за клуба. Когато цялата сила в тима е ниска, манталитетът също, е мъчно да се премине през подобен интервал. Имахме проект. Имаше зони, в които имахме цели. Направихме го. Той предложи централният бранител, за който договорката се проточи три седмици. Бяхме запецнали за състезател, който той искаше, само че не можехме да го притеглим. След като тази договорка не стана, привлякохме Там, който е доста по-добър състезател, от този, който той искаше. Имахме два леви бранители, които играят на доста високо равнище във Франция. Те желаеха диалог с треньора, като финален стадий преди договорката. Всичко беше уредено. И двамата играчи, след диалога с треньора, отхвърлиха да дойдат в клуба. Винаги желая да повеждам български играчи, тъй като сме български тим. Имахме опция с Янис (б.р. Карабельов) и незабавно желаех да го привлека, само че треньорът не го искаше първоначално. След време сподели, че е добра концепция. Имаше състезател, който имаше разлики с треньора и той не го искаше, което е доста неуместно, тъй като вреди на тима. Вярвам, че е един от най-хубавите нападатели в лигата. Ако си треньор не би трябвало да мислиш единствено за себе си, само че и за ползите на клуба. Този човек има 12-месечен контракт и би трябвало да играе. Млад е, желае кариерата си, а той му я лишава. Има доста неща, за които приказва, само че има и доста, за които не приказва и оставам с усещането, че тези неща би трябвало да останат в клуба. Със скорошните събития почитатели на Ботев би трябвало да схванат какво се случва в действителност и в случай че в действителност желаят да знаят какво се случва, би трябвало да приказват с хора, които работят в клуба. Мисля, че Артур ще има първа конференция, когато е вярно времето. Играчите ще желаят изразът тяхното мнение, само че вътрешно оставаме сплотени. Никой не може да ни отнеме това. Резултатите не са положителни, само че съм сигурен, че от идващия дуел играчите ще желаят да покажат на всички, че бъркат, тъй като са съперници момчета. Искат да са сполучливи. Всички пристигнаха в този клуб с концепцията, че той играе в Европа и това е нашата цел.

- От Вашите думи, Вие и треньорът говорите на разнообразни футболни езици...

- Не, мисля, че футболният език е еднакъв. Ако единствено даваш отзиви, тогава не е единствено за футбол, а отзиви за футбола. Но когато приказваш за футбол, има разбори, имаш действителността. Когато виждаш какво се случва на терена и за какво се случва и знаеш какво се случва вътре в клуба, действителността е, че това, което се случва на терена е продуктът на работата, която се прави през цялата седмица. В момента това е продуктът на индивида, който е виновен за резултатите. Винаги упреква играчите и други хора, само че от време на време би трябвало да се погледнеш в огледалото. Знам, че обича да си играе с хората и почитателите. Казва разнообразни неща на разнообразни хора. Това е неговата същина. Няма да бъде част от този църи повече!

- Може ли да заключим, че бъдещето на треньора Станислав Генчев зависи от последната дума на спортния шеф Артур Платек?

- Да, тъй като той е индивидът, който би трябвало да взима въпросите по спортно-техническа част. Той е виновен за работата на треньора. За това той би трябвало да направи преценка дали може да продължи да работи с този треньор и дали това е треньорът, който ще реши проблемите, които стоят пред отбора. Аз по никакъв метод няма да въздействам на това негово решение. Аз мога да изкажа моето мнение и наблюденията, които имам. Аз не съм експерт в тази част и Артур Платек е индивидът, който би трябвало да вземе решение по отношение на бъдещето на Станислав Генчев. Спортният шеф е индивидът, който би трябвало да се погрижи за нещата, които би трябвало да се подобрят в тима и той би трябвало да изисква. Винаги има два аспекта – единият е футболният, а другият е персоналният. Най-големият проблем сега мисля, че идва от персоналния аспект. Това, което виждам с очите си е, че треньорът сега мисли, че има доста шефове, които му споделят разнообразни неща. Мисля, че треньорът не вижда нещата през своите очи, а слуша доста хората към него какво му приказват и има вяра на това. Това е най-големият проблем. Сигурен съм, че той чува доста неща, които желае да чуе. Нямаме самостоятелни тренировки, нямаме самостоятелни видео разбори. Липсват ни доста съществени неща. В доста аспекти може да се подобрят нещата и оттова представянето ни на терена. Моето мнение е, че в профил работата на треньора наподобява като бойкот. Наистина не разбирам това и не разбирам по какъв начин експерт може да прави такова нещо. Аз не съм експерт в тази област и това е единствено моето мнение. Това са моите заключения, до които доближавам след диалози с хора от щаба. Артур би трябвало да вземе това решение. Той има непрекъснати диалози с треньора. В същото време треньорът му споделя от какво има потребност и ние се опитваме да му помогнем. Лошото е, че нищо не се трансформира в нашето показване. Всички мачове протичат по един и същи метод. Така беше и в последния мач. Артур може би ще откри метода, само че аз не съм сигурен в това.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР