Треньорът на Борусия Дортмунд Петер Щьогер отказа да бъде въвлечен

...
Треньорът на Борусия Дортмунд Петер Щьогер отказа да бъде въвлечен
Коментари Харесай

Скаутите на Дортмунд обраха овациите за Батшуай

Треньорът на Борусия Дортмунд Петер Щьогер отхвърли да бъде замесен в полемика дали страхотната форма на новото попълнение Миши Батшуай няма да започва трансферна война през лятото. Наставникът се задоволи просто с това да изкаже признателност към скаутското си звено, което е изиграло решаваща роля в привличането на белгиеца чартърен от Челси.

24-годишният футболист дойде на „ Сигнал Идуна Парк”, защото не пасваше на игровия жанр, който Антонио Конте изповядва при „ сините”. В Англия мнозина побързаха да го разгласят за отчаяние, само че откогато облече жълто-черната фланелка, Батсман – както самият шеговито се назовава – опровергава критиците си във всеки мач. В първите си 3 публични дуела белгиецът осъществя цели 5 попадения.

Батшуай като кръстоска сред Батман и Спондж Боб

В четвъртък той бе с съществена заслуга за успеха с 3:2 над Аталанта в 1/16-финалите от Лига Европа, когато бе прецизен на два пъти, до момента в който отборът му изоставаше с 1:2. „ Ако той беше пропуснал тези обстановки, щяхме да имаме огромни неприятности”, разяснява Щьогер.

„ Никой не ми дължи признателност за привличането на Батшуай в Доортмунд. Овациите са напълно за нашето скаутско звено.”

Щьогер също по този начин обърна внимание на отчетливото усъвършенстване във формата на Андре Шюрле, което съответства като време с прехвърлянето на Батшуай.

„ Не мога да настоявам дали Андре Шюрле извлича изгоди от наличието на Батшуай или противоположното, но положителните футболисти си оказват помощ един на различен. Не съм правил каквото и да било с Шюрле, с цел да го направя по-добър. Той изтърпя доста травми и от време на време нещата стоят по този метод. Може би персоналните му упования и тези на клуба в известна степен го лимитираха”, добави Щьогер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР