Треньорът на Боневенто Филипо Индзаги заяви, че се е прицелил

...
Треньорът на Боневенто Филипо Индзаги заяви, че се е прицелил
Коментари Харесай

Пипо Индзаги се е прицелил в рекордите на Серия Б и е готов за елита

Треньорът на Боневенто Филипо Индзаги съобщи, че се е прицелил в върха на Дидие Дешан в Серия " Б " и че престоят му в Милан е оказал помощ за това да повярва да стане треньор.

Боневенто се намира на върха в класирането на второто равнище от италианския футбол с 20 точки преднина пред Кротоне, като тимът на Индзаги е непобеден от 26 октомври 2019 година Впечатляваща е и гостуващата серия на отбора, като някогашният италиански футболист желае да усъвършенства предходния връх за най-вече следващи победи на гостуващ тим.

" Трябват ни 8 точки. Имаме две гостувания срещи Кремона и Емполи. Имаме 7 следващи гостуващи победи, върхът е 8, а най-вече общо такива, откогато Серия " Б " е с 20 тима, има Торино през сезон 2000-2001 с 10 такива, а ние към този момент имаме 9. Ако победи Кремона ще изравним тези два върха. След това има останали. Ако подобрим този на Дешан, до момента в който водеше Ювентус, ще е нещо неповторимо ", декларира пред Gazzetta dello Sport Индзаги.

#Benevento coach Filippo Inzaghi has targeted Didier Deschamps record in #SerieB and claimed his stint at #ACMilan helped him: “It gave me the belief that I could be a coach.” #Juventus #Torino #SerieA https://t.co/f6QL14MKVR pic.twitter.com/2ZzqJB3H45
— footballitalia (@footballitalia) June 2, 2020
Специалистът към този момент е възнамерявал завръщането на тима в Серия " А " следващата година и признава, че трансферният прозорец ще бъде едно предизвикателство за Боневенто. " Постоянно си приказваме за това, само че аз съм религиозен. Знаем кого да притеглим и имаме постоянна основа, която да надградим. Няма да бъде елементарен трансферен прозорец, само че ние ще се борим ", добавя още той

Относно някогашния си клуб Милан, Индзаги споделя: " Надявам се Паоло Малдини да продължи да работи там, тъй като той е верният човек, който да възкреси Милан ". Треньорът на Беневенто разяснява и престоя си отпред на " росонерите ", както и за развиването си след напускането на клуба: " Един треньор постоянно пораства и се развива, когато печели и губи, когато следи всички и се учи от всички. Този сезон, който прекарах отпред на Милан, ми даде вярата, че мога да бъда треньор. Бе сложна година, както идващите по-късно, и можете да видите какво стана с тези, които пристигнаха след мен ".

" Ако играчите кажат, че моето управление се е подобрило, то тогава се усещам поласкан. Никой в никакъв случай не проявявал пренебрежение към мен, даже в Милан. Когато от един тим видят, че треньорът и екипът му работят и дават най-хубавото от себе си, те разпознават това. Ако продължаваме да работим по този начин, можем да се оправим добре в Серия " А ", приключва Индзаги.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР