Треньорът на Болоня Синиша Михайлович разкри подробности за битката си

...
Треньорът на Болоня Синиша Михайлович разкри подробности за битката си
Коментари Харесай

Синиша Михайлович: След първите два курса на химиотерапия заприличах на 69-годишен човек

Треньорът на Болоня Синиша Михайлович разкри детайлности за борбата си с левкемия. Той беше диагностициран през юли 2019 година, след което стартира лекуването си. В момента 51-годишният сърбин е добре. Оказва се, че до момента в който се е лекувал, от клиниката, в която е лежал, са му дали подправена идентичност.

“В болничното заведение бях записан под името “Cgikjltfr Drnovsk” - 69-годишен скитник. От клиниката не желаеха да притеглят интереса на любопитни хора, които вероятно да тормозят останалите пациенти. Но след първите два курса на химиотерапия в действителност замязях на 69-годишен човек”, показа Михайлович в изявление за Corriere della Sera.

“Когато ме одобриха, тежах 75 кг и имаше единствено 300 бели кръвни телца в цялото ми тяло - продължи той. - Умолявах докторите да ме оставят да си вървя. Почти паднах не земята пред очите на всички. Но когато се видях по малкия екран, не се разпознах. Исках да насочва съвет към останалите хора, че не би трябвало да се срамят, че са заболели.”

“Да се разболееш не значи, че си отговорен. Това просто се случва. Светът се сгромолясва от горната страна ти и си задължен да реагираш. Всеки го прави по собствен си метод. Истината е, че не съм воин. Аз съм човек, който говореше, че войната се печели с кураж. Но в реалност се опасявах, плаках и се чудех за какво това ми се случва. Молех се на Бог. Тези, които не са съумели да се излекуват, не са загубеняци. Това не е загуба, това е една шибана болест. Няма рецепта за излекуването, или най-малко аз нямам такава.”

“Може би се чувстваш като войник, само че без лекарите си за на никое място. Можеш само да не загубиш желанието за живот. Всичко останало не зависи от нас. Сега към този момент се любувам на всеки миг, а преди не го правех, тъй като одобрявах всичко за даденост. Важно е да си здрав и да обичаш. Нищо друго. Болестта ме направи по-добър човек, който към този момент постоянно се стреми да гледа на чашата като на половина цялостна. Преди три дни си върших нови проби - на кръвта, на дробовете, на костния мозък. Всеки подобен път се тормозя. Следващите проби ще са през юни и по този начин по два пъти годишно.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР