Треньорът на Берое Димитър Димитров не се стресна от позицията

...
Треньорът на Берое Димитър Димитров не се стресна от позицията
Коментари Харесай

Треньорът на "Берое" е готов да докаже зависимостите на реферите

Треньорът на " Берое " Димитър Димитров не се стресна от позицията на Съдийската комисия към БФС от през вчерашния ден, с която бе упрекнат, че хвърля погрешни изказвания и бе оповестено, че изказванията му ще бъдат предадени към способените държавни органи.

В отговор на това Димитров излезе с публична позиция, в която удостовери казанато от него. Той уточни и методите, по които могат да бъдат тествани изказванията му. 

Ето и цялостният текст на откритото му писмо:

" Във връзка с по този начин наречената публична позиция на Съдийската комисия във връзка мое изявление след мача ЦСКА - Берое, съм в правото си да изясня още по-точно и ясно изразената тогава позиция. И се надявам тази моя позиция да стигне до необятната футболна общност и най към този момент до почитателите, които би трябвало да знаят действителната обстановка.

Без да влизам в пояснителен режим единствено ще напомня, че стоя с целия си престиж зад думите, че единствено 4-5 тима не употребяват лукса да им бъдат назначавани съдии по тяхно предпочитание. Между тези 4-5 тима е и " Берое ". Ако въпросната Съдийска комисия желае да обори това мое изказване дано вкара открит за медиите чоп при установяване на съдийските предопределение за всеки кръг. Мога да потвърдя изказванията си по елементарен и сполучлив метод със странните съвпадения при назначенията на едни и същи съдии на едни и същи тимове. Няма по-добро доказателство от таблицата с последователността на съдийските назначения. Някои съдии получават предопределение всяка седмица, други не свирят с месеци. И в случай че някой способен орган се самосезира и направи инспекция, доста елементарно ще откри явните зависимости. Така и от единствено себе си ще отпадне въпроса правилни или погрешни са изказванията на Димитър Димитров.

Ако обаче казаното от мен толкоз доста не отговаряше на истината, нямаше да се прави инспекция на активността на Съдийската комисия от проверяващите органи в страната. Като редови български жител към момента очаквам да бъдат оповестени записаните диалози, за които загатнаха най-високо сложени български политици. Може би тогава ще се разбере кой с кого, и защо беседва преди мачове. Все отново имаме черно на бяло оставка на ръководителя на Съдийската комисия (б.ред. - Йордан Сталев) по подозрения за корупция. Това също ли е погрешно изказване?

Искам дебело да подчертая, че съдиите са разследване, а не причина за казуса. И по тази причина съм пледирал постоянно те да бъдат освободени от всевъзможни зависимости. Съществува единствено един метод - би трябвало да бъдат лимитирани опциите на притежатели на клубове или техни представители да им влияят. Това е казусът, който имам предвид всякога, още веднъж и още веднъж. Правил съм го в качеството на треньор на " Лудогорец ", " Литекс ", " Левски ",  " Велбъжд ", " Локомотив " (Пловдив), " Черноморец ", " Нефтохимик ". Бил съм пореден и доказателствата елементарно могат да се намерят в непрекъснатите санкции, които съм получавал. Не съм бил щаден, без значение кой тим съм упражнявал.

Проблемът с българското съдийство е кардинален. То би трябвало да бъде равнопоставено по отношение на всеки един клуб. Това може да бъде направено извънредно елементарно и ефикасно. Като притежателите не си избират сами кой да им свири мачовете. Това е работа на Съдийската комисия и ще им допускам на положителните планове единствено когато се заемат съществено да я свършат. Лесно е да се опълчват на моите " погрешни изказвания ", дано обаче да намерят сили да се опълчват на тези, които изкривяват футболния феърплей.

С почитание: Димитър Димитров ".

 

Преди това, пред в. " Меридиан мач " Димитров уточни и различен аргумент в отбрана на изказванията си: " Бих дал образец с един млад арбитър - Станимир Тренчев, който е наследник на някогашния халф на " Беласица " Лозан Тренчев. Това момче е почтено. Но на мач на " Берое " не са го слагали до момента. Защо ли?! Защото е добре материално, не се блазни от парите и няма да извършва поръчки. Затова му дават по един мач в месеца и то не основен. А тези, които извършват поръчки, постоянно получават дежурства. Това от съдии го знам и съм се убедил, че е по този начин. "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР