Треньорът на Берое Димитър Димитров говори за Тема Спорт за

...
Треньорът на Берое Димитър Димитров говори за Тема Спорт за
Коментари Харесай

Херо: Доста е тежко и неприятно да се бориш срещу системата, явно е много силна

Треньорът на Берое Димитър Димитров приказва за " Тема Спорт " за метода, по който се оправя е усложнената обстановка у нас, както и за представянето на отбора от началото на пролетния дял.

Г-н Димитров, по какъв начин се справяте в актуалната обстановка?

- Доста скучно минава времето. Намирам се в къщата си в Крайморие с всички мои близки - деца и внуци. Неприятно е, че бездействаме, само че би трябвало да минем през този интервал. Бях подготвил проект да продължим тренировки, само че отлагахме на два пъти и в последна сметка до 29 март всички бази са затворени и ще си скучаем у дома. Гледам тренировки, такива неща, само че, общо взето, е отегчително. Не съм привикнал да заставам на едно място и ми е терсене, не ме свърта.
 Ботев (Пловдив) - Берое @@@
Има ли по-специални инструкции към футболистите за метода им на подготовка?

- Да, нашият фитнес треньор Пламен Липенски им е изготвил самостоятелни занимания. Но до каква степен ги вършат, към този момент мога единствено да предсказвам. Сложна обстановка, само че не сме наранени единствено ние. Това е проблем по целия свят.

Какви ограничения взимате персонално за себе си?

- Ограничили сме кръга от хора и съвсем не излизаме от къщата, единствено когато би трябвало да се пазари. Нужно е да сме спокойни. Всеки е задължен да се пази.

Чисто футболно каква е оценката ви за представянето на тима в пролетните мачове?

- Трябва да минат повече мачове за точна оценка. Няма причина да съм неудовлетворен. Изградихме съвсем нов тим, сменихме го на 70-80 %. Показахме положителни игри, даже и в мача, който загубихме от ЦСКА. Заслужавахме повече, само че там се намесиха страничните фактори. Лошото е, че това, което го коментирахме, се извърши на 100 %. Видяхте и тематиките, които повдигна Венци Стефанов. Лошото е, че тези неща не виждам по какъв начин могат да се оправят. В това отношение съм безспорен черноглед. От години си вървим по този метод и си продължаваме. Доста е тежко и неприятно да се бориш против системата, очевидно е доста мощна.
 Херо: Само 4-5 тима не употребяват лукса да им бъдат назначавани съдии по тяхно предпочитание Как се приспособяват новите попълнения в Берое?

- Всички желаеме да свикнат бързо, само че няма по какъв начин още на секундата да влязат и да се интегрират. Съвсем обикновено и човешко е да би трябвало да се приспособяват, да свикнат като тим и да се стиковаме. Нужно е и да привикнат с качествата на другите играчи към тях. Това са естествени неща, които лишават време.

А до каква степен футболистите привикват към схемата, която употребявате (3-5-2)?

- Използвам системата не тъй като съм й почитател, а тъй като продадохме Еуженио и Бригидо и останахме съвсем без външни полузащитници. На базата на капацитета, който имам, взех решение да употребявам друга скица, въпреки и да не съм й последовател. И да желаеме да играем в друга, просто нямаме избор.
 Ботев (Пловдив) - Берое @@@
Смятате ли, че паузата може да се окаже от изгода за вас?

- Няма да е добре, несъмнено, изключително в случай че не упражняваме цялостен месец. Да не приказваме, че не се знае по кое време ще се възобнови шампионатът. Тепърва ще би трябвало да се навлиза и в игрови темп. Изобщо това е огромен проблем за всички тимове. Но в съответния миг футболът е на доста втори проект, значимото в този момент е здравето.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР