Треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски говори пред Gong.bg след

...
Треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски говори пред Gong.bg след
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Направихме си шега с баскетбола

Треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски приказва пред Gong.bg след загубата от Рилски състезател в НБЛ. Той не остана удовлетворен от противоречиво нарушаване в последните мигове на мача, както и от изпуснатата преднина от неговите играчи.

" Водехме с 13 точки, а ние си направихме смешка с баскетбола в офанзива трима против един. Започнаха да обръщат мача с тройки и ние не намираме мощ да спрем и да създадем един фаул. Нека да са две точки, най-малко да не са три. Въпреки това ние би трябвало да играем продължения. Всички ми споделиха, че последната обстановка е противоречива. Не знам дали има фаул или няма. Когато е противоречиво, не отсъждаш фаул, а оставяш ни да играем продължения и дано забележим там кой е по-умен, по-добър и пресен. Не може да решаваш и да свириш подобен фаул ", показа Барчовски.

" То е ясно, че имат най-дългия състав. Ние имаме най-вече млади играчи на пейката. Те би трябвало да си заслужат мястото. Ние нямаме мачове, в които водим с 40 точки, в които да даваме късмет на младите. От пейката имат 42 точки, което е крещящо ", сподели още той.

" Не мисля, че е имало наклонност, може би имаше 2-3 неточности и в двете направления. Един интелигентен арбитър не свири подобен фаул. Реших да бъда търпелив със съдиите, тъй като те бъркат и ние бъркаме. Но към този момент трети път ми се упражняват върху главата и не ми е прелестно ", добави треньорът по отношение на съдийството.

" Няма никакво значение мястото. Имахме предпочитание Божидар Аврамов да е в състава, само че нямахме опция чисто финансово да го притеглим. Това което взеха решение да създадат в страната рефлектира върху спорта. Отношението към нас е прелестно, всичко е наред, само че е допустимо да се отрази. Аз имах желанието да подсилим селекцията, в този момент очевидно няма да можем ", приключи Росен Барчовски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР