Треньорът на Барселона Ернесто Валверде се опитва да не се

...
Треньорът на Барселона Ернесто Валверде се опитва да не се
Коментари Харесай

Вълни на недоволство винаги ще се надигат, смята треньорът на Барса

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде се пробва да не се въздейства от непознатото мнение и най-много от рецензиите към тима. Каталунците са водачи в Ла Лига и съвсем несъмнено ще излязат от групата си в Шампионската лига, само че играта на отбора не се харесва на почитателите. През уикенда “лос кулес” не бяха безапелационни против последния в шампионата Леганес, само че въпреки всичко се постановиха с 2:1.

“Тук постоянно ще се надигат талази на неодобрение - дано да не се заблуждаваме”, съобщи наставникът. В сряда испанците одобряват Борусия (Дортмунд) в ШЛ и при победа ще си подсигуряват първото място в групата.

И до момента в който на “Камп Ноу” Барса се показва мощно, то гостуванията си остават слабото място на отбора. “Разбира се, че се стараем да сме по-убедителни на открито - добави Валверде. - Но пък и имахме някои компликации, с които да се оправяме. Най-добрият метод да стигнеш до успеха е, когато създадеш доста положения и в това време ограничиш възможностите на съперника. Ако владееш топката, само че не стигаш до положения, това не ти прави работа. Във всеки един дуел се стремим да стигнем до стремежи резултат. Срещу Леганес това стана след голове от статични положения, които ние провокирахме поради атакуващата ни игра. Когато противникът не може да ни спре, той стартира да ни фаулира.”

Треньорът не приема рецензиите, че е почнал прекомерно постоянно да сменя Серхио Бускетс. Преди дни Луис Суарес разяснява, че в случай че това му се случва на него, ще желае да приказва с наставника. “Вижте, в случай че го променям постоянно, то е тъй като той е титуляр. Когато влиза като запаса, нормално не го изваждам от терена. Всяко мнение по тематиката наподобява целесъобразно, само че аз би трябвало да взимам решения, които да са най-хубавите за тима. Няма по какъв начин всички да са доволни”, изясни Валверде.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР