Треньорът на българските боксьорки треньорът Борислав Георгиев поясни, че ще

...
Треньорът на българските боксьорки треньорът Борислав Георгиев поясни, че ще
Коментари Харесай

Националките по бокс се целят в три квоти за Олимпиадата

Треньорът на българските боксьорки треньорът Борислав Георгиев разясни, че ще преследват три квоти за олимпийските игри в Париж през 2024 година. Националките се прицелват в олимпийските категории до 50, 54 и 57 кг.

На европейското състезание в Будва, Черна гора, откъдето с повърхностен тим от 6 състезателки, нашите извоюваха един златен (Севда Асенова), два сребърни (Светлана Каменова и Венелина Поптолева) и един бронзов орден (Станимира Петрова).

На конференция в Пресклуб България президентът на Българската федерацията по бокс Красимир Инински благодари на девойките и треньорите за извоюваните оценки.

" Благодарност към състезателките и треньорите за добре свършената работа. Постигаме задачите ни. Предстоят ни значими надпревари за година. Аз не приказвам за пари, само че с оглед инфлацията е обикновено да се завиши бюджетът на федерацията. Не можем да отидем на лагер с предходните пари. Преминава се през големи компликации, с цел да реализираме този резултат. Боксът е един от най-трудните спортове ", сподели той.

Европейската шампионка Севда Асенова разкри, че това е била най-хубавата година в кариерата ѝ.

" Чувствам се добре. Станах и трета на международното състезание. За мен тази година бе най-успешната година. Гледаме и за Олимпиадата, категория 50 кг. Един човек няма ли предпочитание, няма по какъв начин да ги реализира тези работи. Имаш ли предпочитание, всичко се подрежда ", добави тя.

Сребърната медалистка Светлана Каменова разяснява загубата си на финала от италианката Ирма Теста.

" Не съумях да наложа тактиката си. Мач с мач не си наподобяват, ден с ден не си наподобява, тактичност с тактичност не си наподобяват. В момента сме в следствие 2:2 ", показа тя.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР