Треньорът на българската гордост в шахмата - Нургюл Салимова, Живко

...
Треньорът на българската гордост в шахмата - Нургюл Салимова, Живко
Коментари Харесай

Треньорът на сензацията Нюргюл Салимова: Може да дойде оферта от друга държава!

Треньорът на българската горделивост в шахмата - Нургюл Салимова, Живко Жеков, съобщи пред NOVA, че се тормози, че може да дойде примамлива оферта за Салимова да се състезава за непозната страна. Той показа, че е родолюбец, но при това състояние не може да каже да не я приема. 

Салимова игра край за международната купа, само че все пак е без държавно финансиране. Тя взе участие в конкуренцията, която се организира в Азербайджан, с помощта на спонсор. 

Беше свито дете, безмълвно и вглъбено в играта. Оставаше на столчето, едно малко момиченце, седи си там, гледа си фигурите, намества си ги без да бърза, с което доста се отличаваше от другите деца " показа Жеков. 
 
" Със сигурност не познавам различен български шахматист, който да е развявал толкоз доста българския трикольор и като облекло и като знаме. Ако от друга страна пристигна оферта, примерно от Азербайджан, за което се тормозя, или пък от Турция, тя ще бъде много примавлива. Считам себе си за родолюбец, само че освен това състояние няма да й кажа " Недей да я приемаш "!

Понеже е купа, а не шампионат, не се дават награди, не се финансира, не се регистрира като постижение на състезателя от съответната федерация. Абсурдите на нормативната уредба са безкрайни ", съобщи треньорът на Нургюл.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР