Треньорът на Александър Везенков в Олимпиакос (Пирея) Дейвид Блат взе

...
Треньорът на Александър Везенков в Олимпиакос (Пирея) Дейвид Блат взе
Коментари Харесай

Блат за разправиите между ФИБА и Евролигата: Всичко е его и политка

Треньорът на Александър Везенков в Олимпиакос (Пирея) Дейвид Блат взе отношение по по този начин наболялата тематика в последната година в европейския баскетбол - прозорците на ФИБА за международните квалификации. Календарът на пресявките включваше мачове посред сезона, което не разреши на огромна част от играчите от Евролигата да играят за националните си тимове, като същото важи в цялостна мощ и за подвизаващите се в НБА европейци.

Блат, който е някогашен ментор на Кливланд в НБА и е бил народен селекционер на Русия счита, че всичко това би трябвало да спре и би трябвало да бъде открито решение в името на баскетбола.

“Бил съм и от двете страни. Дълго бях селекциоенр на народен тим, седем години водих Русия. А като цяло 25 години съм в треньорството, като над 10 от тях са в Евролигата. Знам, че и в двата лагера има страхотни хора”, разяснява Блат.

“Tрябва всичките разправии да спрат. Трябва някой да излезе и да каже - “Хей, дано създадем това, което е вярно за играта. А не за политиката, егото и всички разнообразни игрички”. Това е погрешно и би трябвало да спре”, добави опитният треньор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР