Треньорът и президент на девическия футболен клуб "Атлетико" /Монтана/ Свободин

...
Треньорът и президент на девическия футболен клуб "Атлетико" /Монтана/ Свободин
Коментари Харесай

Свободин Колев: БФС смята девическите отбори от Северозапада за втора категория

Треньорът и президент на девическия футболен клуб "Атлетико " /Монтана/ Свободин Колев даде мнението си в обществената мрежа по отношение на конгреса на БФС. Наставникът се изрича сериозно по отношение на това по какъв начин БФС развива девическия футбол. Публикуваме цялостния текст без редаторска интервенция:
"БФС СМЯТА ДЕВИЧЕСКИТЕ ОТБОРИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА ЗА 2РА КАТЕГОРИЯ И НЕРАЗВИТИ. ДАЛИ?
Драги ми Български Футболен Съюз!
В навечерието сме на следващата театрална режисура наречена „ Конгрес “. Не се удивлявам, че по този начин ловко го анонсирате. Какво имам в поради? Обявихте част от вашата стратегия в която е заложено развиването на детско-юношеския футбол. Още преди възможното ви четворно встъпване в служба вие изправихте децата от северозапада и освен до стената с опряно автоматизирано оръжие в тила. Вие убивате детските фантазии. Вие плюете върху детския труд. Вие обезценявате труда на треньорите в дребни клубове и в аматьорските тимове. ЗАСРАМЕТЕ съдебна експертиза!!!
Нека ви похваля по какъв начин развивате девическия футбол в България.
България през 2019 година ще е хазаин на Европейското състезание за девойки до 17 години. Това е ужасно достижение, отлично. НО, в какво се състои българското присъединяване и каква брадва сте подготвили за децата които са във възрастта за присъединяване?!
Стартирате план за състезание за девойки до 16 години, нещо което е трябвало да извършите още най-малко преди 1 година. Какви обаче условия сте сложили за присъединяване?
Първо, къде го обявихте публично? Второ, изпращате писма-уведомления със период и правила за записване, само че се оказва, че с преимущество за присъединяване са Женските тимове участващи на Държавно Женско Първенство. Европейското не е ли за девойки до 17 години?
Твърдите, че в Северозапада нямало развиване на девойки. Питам, кой и по кое време пристигна да огледа девойките ни та да твърдите сходно нещо? Кога направихте и дадохте протокол на тимовете участващи в даден шампионат. Пример – на последния шампионат за девойки в град Монтана един от тимовете означи 8 гола. БФС може ли да ми каже номер и имена на състезателките отбелязали головете? Защото аз мога!
Според уведомлението ви, това състезание е за обогатяване на календара на девойките които ще вземат участие в Европейското състезание през 2019 година. Давате обаче преимущество на тимове от Женското състезание, които националните селекционери по този начин или другояче следят.
БФС поема всички разноски, това също е похвално. Защо тогава не се дава късмет на тимове които нямат финансова или друга опция за женско състезание, а ги поставяте в рубрика 2-3 категория?
В уведомлението посочвате също, че във всяка среща ще бъдат допускани по-големи състезателки. Защо? Подстрекаваме нередовните състезатели ли? По устав по-малки състезатели имат право да играят при по-големи, не и противоположното. В същия миг в средата на сезона уведомявате, че се приключват шампионатите за девойки до 17 години, само че ще се съобразите с програмата на Женското състезание. АМА НАЛИ ГОВОРИМ ЗА ДЕВОЙКИ, ЗАЩО ПАК ЖЕНИТЕ?
Питам ви, къде отива труда на всички тези деца и треньорите им, които най-безцеремонно отрязвате? Кажете ми по какъв начин ние треньорите да накараме девойки да се занимават с футбол, по какъв начин да ги окуражаваме да не престават да упражняват и да се развиват в този спорт вместо да са по заведенията и пред компютрите. Как като вие им убивате бъдещето. По този метод задачите да унищожите ДЮШ и тези деца да отидат в други клубове наготово. След 1-2 години с тези ваши дейности няма да има предпочитание от децата в дребните обитаеми места да се занимават с футбол. Отново ще гледаме огромните конгреси единствено по малкия екран. В международен мащаб девическият футбол е толкоз доста развъртян, единствено в България както е видно го сривате вместо да го развивате.
Господа футболни управници, апелирам намалете музиката и чуйте гласа на децата. Те имат фантазии и желания. Недейте еднолично да решавате кой тим да съществува и кой не. Треньорите и президентите на клубове имат задоволително добра връзка по сред си с цел да решат кое дете в кой миг да премине в различен клуб за развиване на по-горно равнище.
Не ни изнудвайте и принуждавайте да си закриваме тимовете и клубовете, да пращаме децата си в други тимове при изискване, че имаме подготвеност и предпочитание за присъединяване.
Вижте едни девойки които закривате. Вижте „ неразвитието “ на един от северозападните тимове действителен единствено от сезон и половина. Какво повече желаете откакто северозапада е най-бедния регион в България и девическия футбол те първа стартира да се развива точно поради такива тимове.
ВРЕМЕ Е ЗА СПИРАНЕ НА СХЕМИТЕ. ВРЕМЕ НЕЩАТА ДА съдебна експертиза ПРОМЕНЯТ! "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР