Треньор на СК „Акулите-Бургас“ завоюва 2 медала и записа класирания

...
Треньор на СК „Акулите-Бургас“ завоюва 2 медала и записа класирания
Коментари Харесай

2 медала за треньор на СК „Акулите“ от Световното за ветерани

Треньор на Семеен кодекс „ Акулите-Бургас “ завоюва 2 медала и записа класирания в челните позиции на Световното състезание по плуване за ветерани, което се организира от 12 до 18 август в Гуанджу, Южна Корея.

Иван Ангелов, който е и преподавател по физическо образование и спорт в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения се състезава в четири дисциплини– 50м тил (4-то място, където спря хронометъра на 28.39сек., единствено на 0.08сек. от второто място, което пък се подели сред други двама плувци), 100м тил (5-то място, с резултат 1:03.14мин.), 200м тил (7-ми с резултат 2:21.65мин.) и 50м кроул (10-ти с резултат 25.31сек.).

На Световния шампионат за ветерани в Южна Корея медали получават плувците, класирали се на първите 6 места. „ Направих положителни времена, даже на някои от дисциплините усъвършенствах персоналните си достижения от преди 3 години, когато станах европейски първенец в Лондон. Конкуренцията беше доста мощна “, сподели Иван Ангелов след края на присъединяване си в шампионата за ветерани.

През 2016г. в Лондон Иван Ангелов, който е и нееднократен държавен първенец в стила тил, стана Европейски първенец на 50м тил и вице европейски първенец на 100м. От 2017 година той е един от треньорите в проспериращия бургаски клуб „ Акулите “. „ Благодаря на всички, които ми помогнаха в това мое начинание – на фамилията ми, че беше до мен и ме поддържаше, за финансовата помощ, която ми оказаха Община Бургас, „ Фаркол “ АД и хотел „ Авеню “ – Бургас “, сподели още Ангелов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР