Тренто е третият полуфиналист в италианското първенство. Играчите на Анджело

...
Тренто е третият полуфиналист в италианското първенство. Играчите на Анджело
Коментари Харесай

Безкомпромисен "Тренто" разби "Падуа" и е на полуфинал

" Тренто " е третият полуфиналист в италианското състезание. Играчите на Анджело Лоренцети се постановиха над " Падуа " с 3:0 гейма (25:18, 25:23, 25:17) и с 2:1 победи завоюваха своя четвъртфинален плейоф.

В спор за място на финала " Тренто " ще се изправи против Цветан Соколов и " Лубе Чивитанова ".

Най-резултатен в срещата беше Урош Ковачевич с 16 точки, който заради травма пропусна втората среща сред двата отбора. 14 и 12 точки прибавиха надлежно Аарън Ръсел и Лука Ветори.

За тима на " Падуа " най-резултатен беше Торес, който се регистрира с 13.
Снимка: legavolley.it
Домакините диктуваха темпото от самото началото на срещата, повеждайки бързо с 9:5 след блок-аут на Ковачевич и неточност на Ясин Луати. Лука Ветори с офанзива по късия диагонал и по-късно сполучлив блок против Райнли Барнс усили преимуществото на 7 точки. Веднага по-късно канадецът Барнс направи ас и сполучлив пайп, намаляйки на 3 при 12:15. Бързата офанзива през центъра се оказа оръжие, което гостите по този начин и не съумяха да разгадаят. Именно този аспект от играта беше решителен за спечелването на първия гейм с 25:18.

Втората част беше по-равностойна, като след ас на Луати " Падуа " даже поведе с 9:7. Равенството стремително бе възобновено от Лука Ветори след директна точка от начален удар. Чак при 19-ата точка разликата стана 2 пункта, което бе задоволително за трентинци и те поведоха с 2:0 след 25:23.
Снимка: legavolley.it
Освободени от напрежението, играчите на Анджело Лоренцети диктуваха напълно протичащото се на полето. Асове на Ветори, Лисинац и Ковачевич осигуриха преимущество от 5 точки, които след това се усилиха на 8. " Тренто " затвори частта и мача след 25:18 и продължи напред в шампионата към полуфиналите.

В полуфиналната фаза се играе до 3 победи, а първият конфликт сред " Тренто " и " Лубе Чивитанова " с Цветан Соколов в редиците си е плануван за вторник, 16 април. Срещата ще бъде излъчена в ефира на bTV Media Group.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР