Тренировките във фитнеса имат много ползи, както за физическото, така и

Тренировките във фитнеса имат много ползи, както за физическото, така и ...

Фитнес заниманията имат ползи за физическото и психическото състояние.

Тренировките във фитнеса имат много ползи, както за физическото, така и за психическото ни състояние. Има някои фитнес занимания, които имат незаслужена слава и обявени от хората , като  вредни за здравето. Фитнес експерти и топ треньори ги развенчават. Кои са те?
Мит 1: Тичането вреди на коленете
Според проучване тичането не просто заздравява сърдечно-съдовата система, но и заздравява ставите, костите и помага при болки в коленете. Тичането не е препоръчително за хора с определени типове артрити.
Мит 2: Вдигането на тежести бързо тонизира тялото
Големите тежести често водят до мускулни наранявания, които често се бъркат със симптоми на мускулен растеж. Експертите съветват да заложите на повече серии с повече повторения, но с по-ниски килограми.

Мит 3: Вдигането на тежести ни прави мускулести
Мускулната маса расте с правилно хранене и правилни тренировки. При жените орелефяването е изключително трудно и не става току така.
Мит 4: При клек коленете не трябва да минават пред пръстите
Дори олимпийските състезатели често клякат, като коленете им минават пред пръстите. Те клякат почти до земята. Ако вие тренирате, със сигурност клякате до 90 градуса. Но ако пръстите ви се окажат зад коленете при клякане, не се притеснявайте, така укрепване кръста си.

Мит 5: Кардиото е нужно за отслабване
Интензивните тренировки с тежести са напълно достатъчни. Е, разбира се, и правилният хранителен режим с много протеини.
Всички тези митове могат да бъдат развенчани от професионалните инструктори на фитнес веригата Pulse FitnessSPA. Наши целеви клиенти са мъже и жени, на възраст от 20 до 55 години, които осъзнават с наша помощ нуждата от това да се грижат за себе си, обясни Божидар Божидаров – търговски директор на веригата. Огромна част от тях идват, защото искат да подобрят външния вид, а от там респективно и самочувствието си, доста хора, за да преборят здравословен проблем, още повече да изпуснат парата след тежък работен ден или да се социализират с други клубни членове.
Pulse Firnes SPA са насочени не само към хората, които знаят какво е фитнес, но и към тези, които нямат възможност да се движат особено, защото са твърде заети с работа, семейство и всякакъв род ангажименти. Инструкторите показват, че могат не само да изглеждат, но и да се чувстват в пъти по-добре, ако посветят час от времето си няколко пъти седмично на себе си. Това са обикновените хора, които работят в корпоративна среда или за себе си и са достатъчно интелигентни, за да осъзнаят, че като се грижат за тялото си, то ще им се отблагодари!

Източник: actualno.com