Тренировките с махмурлук сигурно са чужда концепция за мнозина, чийто

...
Тренировките с махмурлук сигурно са чужда концепция за мнозина, чийто
Коментари Харесай

Защо да не тренираме с махмурлук

Тренировките с махмурлук несъмнено са непозната идея за мнозина, чийто съвършен метод да прекарат деня след нощ на запой, е под завивките с леглото.

Пиенето и упражненията наподобяват взаимно изключващи се, само че едно изследване през 2014 година открива, че в дните, когато хората упражняват по-активно - нормално през уикендите, те също пият и повече алкохол.

Макар и спортуването след алкохолни нощи да ни наподобява добра концепция, с цел да компенсираме грешките и виновността от предната вечер, това несъмнено не е най-разумното решение.

Основен проблем на махмурлука е дехидратацията , а пробвайки се да се изпотим, се получава в допълнение обезводняване.

 Снимка 361882

Това ни кара, до момента в който спортуваме, да се усещаме надалеч по-натоварени физически, поради неизбежната отмалялост, болките в тялото и вероятното гадене, съпътстващи махмурлука.

Телата ни са по-податливи на отмалялост по време на подготовка, заради ниската кръвна захар, а това прави координацията по-лоша, което значи, че имаме по-голяма възможност да претърпим пострадване.

Страничните артикули от разграждането на алкохола в тялото ни се отделят посредством потта под формата на отрови . Те се освобождават в по-висока централизация, в случай че тялото е обезводнено, което води до вероятни конвулсии, напрежения и пострадване.

 Снимка 359159

Алкохолът понижава и скоростта на протеиновия синтез в организм а - биологичен развой, при който клетките образуват нови протеини, а това прави по-трудно построяването на мускулите и ефикасното им възобновяване.

В последна сметка се оказва, че тренировката след празненство е надалеч по-малко удобна от нормално и в действителност нанася повече вреди, в сравнение с изгоди.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР