Тренировъчни симулатори за обучение на водачи на МПС от категории

...
Тренировъчни симулатори за обучение на водачи на МПС от категории
Коментари Харесай

Модернизация: Гимназисти се учат да карат трактор на симулатор

Тренировъчни симулатори за образование на водачи на МПС от категории " В " и " Ткт “ - за лек автомобил и трактор, ще бъдат закупени в няколко гимназии в страната. Това оповестиха от Министерството на образованието и науката за „ Монитор “.
Предвижда се нововъведението да бъде финансирано по модул „ Осигуряване на модерна просветителна среда “, модул „ Модернизиране на материално-техническата база “ от националната стратегия „ Модернизиране на системата на професионалното обучение “.
Общо 35 от 76 кандидатствали гимназии ще получат средства, с цел да предложат по-добра процедура на занаятите, за които образоват своите възпитаници. Те възлизат на 2 170 000, от които най-малко 10% от цената на плана ще бъдат съфинансирани от бюджета на учебното заведение.
През тази година по програмата са финансирани действия за закупуване на профилирано съоръжение за образователни кабинети за професионална подготовка, съоръжение на лаборатории и осъществяване на ремонтни действия и модернизиране на кабинети и работилници и други Сред утвърдените планове има за съоръжение на лаборатория по електротехника, по мехатроника, по " Електрически машини и апарати ", химична, аналитична и микробиологична лаборатория по специалност " Биотехнолог ", както и на модерна зала за образование по цифрово-програмни ръководства, кабинет по образователна процедура по " Хибридни и електрически коли ", кабинет за професионална подготовка – " Мостик ", със сателитна телефонна информационна система, компютърна настройка с конфигурирана товарна стратегия за ро-ро транспортен съд за пресмятане и инспекции на стабилитет на транспортен съд.
Чрез програмата се финансира също закупуване модулен обект за преправка на мляко, трактори, селскостопанска и горска техника. Гимназиите ще могат да се оборудват и с нова алпийска и ски екипировка, ски работилница, както и да се снабдят с шевни машини, кабинет по рекламна и компютърна графика, за туристическа реклама, ателие по дизайн и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР