Тренирате усилено. Искате не само да се отървете от излишните

Тренирате усилено. Искате не само да се отървете от излишните ...

Кои храни са подходящи след тренировка.


Тренирате усилено. Искате не само да се отървете от излишните килограми, но и да стегнете и оформите фигурата си. Подложили сте се на диета, която сте възприели като начин на хранене в дългосрочен план. Това е чудесно, но не се лишавайте и от някои важни междинни закуски след тренировка, които помагат на мускулите и тялото ви да се възстановят. Доста трениращи хора правят грешката да не хапват нищо след упражнения, за да не се изгуби ефектът от тренировката.

Това е погрешно схващане, което пречи на правилния метаболизъм в мускулите и тялото. За да се възстановят те след усилието от физическото натоварване, е от огромно значение да ги подхраним с подобаващите хранителни комбинации. Ето няколко примера:

Препечена пълнозърнеста филийка с яйце

Тост с яйце звучи като подходяща комбинация само за закуска, но това не е така. Тази хранителна комбинация е подходяща, защото в нея се съдържат достатъчно въглехидрати и протеини, които да възстановят мускулите. Гликогенът, складиран в мускулите, който е въглехидрат, е основният източник на енергия за работата на мускулите. Затова след тренировка е добре да възстановите този компонент, като похапнете малко здравословни въглехидрати в комбинация с полезни протеини.

Черен шоколад и череши като смути

Тази възстановяваща напитка има чудесни свойства. Тя е чудесна антиоксидантна бомба, която възстановява силата на мускулите и премахва болката след тренировка. Освен това увеличава издръжливостта. Можете да добавите и малко кисело мляко, като допълнително стимулиращ възстановяването протеин.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg